Un roi de circa 40.000 de albine si-a facut cuib intr-o institutie din Ploiesti. Operatiunea speciala prin care a fost mutat


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2017 16:43
Categorie: Stiri actuale

Operatiune delicata astazi, in centrul Ploiestiului. Urcati pe o scara de 15 metri inaltime, pompierii si apicultorii au capturat un roi de albine care-si facuse cuib sub streasina Palatului Culturii.

Atatate de foame si de vant, insectele ratacite in oras ii deranjau pe functionarii care lucreaza in cladire. Ba chiar exista pericolul ca vreun om sa fie intepat de mai multe albine deodata si sa intre in soc anafilactic.

In cladire functioneaza si Curtea de Apel Prahova, pe unde se perinda multa lume. Zumzetul roiului de alpine a atras atentia oamenilor, iar administratorul imobilului a sunat la pompieri sa ceara ajutor.

Emilia Iancu, Muzeul de Biologie si Stiintele Naturii: “Nu se puteau deschide geamurile, deci au aparut probabil pe partea aceasta a palatului pentru ca in general roiul ramane legat pana gaseste un adapost propice. Era mult prea sus, probabil adus de vantul din ultimele zile saptamani, si au inceput sa isi caute mancare.”

A urmat o operatiune de durata si destul de dificila; urcat pe scara pompierilor, un apicultor a strans albinele intr-un sac, apoi le-a mutat in stup.

Iulian Soare, apicultor: “A trebuit efectiv sa luam fagurii usor sa ii salvam, ca suntem crescatori, si sa incercam sa le punem asa cum le e locul in cutii in lazi. Sunt poate 40 de mii de albine, aproximativ.”

Pentru ca albinele se puteau enerva, trecatorii au fost sfatuiti sa se indeparteze. “Depinde de sufletul omului”, spune un trecator, “Dar e miere buna, e miere penala la Curtea de apel aici”.

Intreaga operatiune a durat circa doua ore. Albinele vor ajunge intr-o zona linistita de la tara.

VIDEO PROTVPLUS.RO