Cum a fost posibil ca un agent de la Rutiera, fara permis, sa conduca masini de politie si sa ghideze coloane oficiale

Dată publicare: 02-04-2014 11:53
Dată actualizare: 05-04-2014 07:04


Un politist care lucreaza la Directia Rutiera de 5 ani a circulat intotdeauna fara permis. Pana sa intre in politie, ofiterul a fost preot si a condus pe acea vreme fara sa aiba carnet masina arhiepiscopului de Alba.

A schimbat-o apoi cu una de politie, cu girofar si sirena, si a gonit prin Capitala, ghidand coloanele oficiale cu demnitari romani si straini. In aceasta calitate, nimeni nu i-a cerut politistului actele la control. Insa el i-a verificat pe soferi si i-a sanctionat, daca au gresit. Acum, este cercetat de colegii sai.

De peste 10 ani, Augustin Capalnas, ofiter de Politie Rutiera, conduce atat masina personala cat si autoturisme ale unor institutii de stat cu toate ca nu a obtinut un permis de conducere legal. Mai mult, a falsificat un document oficial ca sa aiba ce prezenta la control, daca ar fi oprit in trafic.

Povestea lui Augustin Capalnas incepe in 1996, cand a imbracat sutana de preot, dupa ce a absolvit Teologia.

Prin 2000, ajunge asistentul si soferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Inalt Prea Sfintia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.

In 2006, Augustin Capalnas renunta la sutana de preot pentru uniforma de politist. Ajunge subinspector si purtator de cuvant al Politiei Judetene Alba. Cum comenta la vremea aceea cazul unui sofer prins, la fel ca el, fara carnet:

Augustin Capalnas: "Tot cu aceasta ocazie a mai fost identificat in trafic numitul Goldean C de 19 ani din municipiul Sebes. Numitul nu poseda permis de conducere."

In tot acest timp, politistul Augustin Capalnas a condus masinile de serviciu, dar si pe cea personala, fara sa aiba permis.

In 2009, Capalnas ajunge la Directia de Politie Rutiera unde ocupa initial functia de purtator de cuvant.

Apoi, ajunge la serviciul misiuni speciale din cadrul Politiei rutiere. Acest departament se ocupa cu siguranta in trafic a coloanelor oficiale.

Ca lucrator in cadrul serviciului Misiuni Speciale, Capalnas a insotit si a ghidat prin Bucuresti coloana oficiala a presedintelui Romaniei, dar si a altor demnitari de rang inalt, atat romani, cat si straini."

Si uite asa, politistul fara permis de conducere s-a urcat la volanul masinilor cu girofar si a aplicat legea rutiera pe care el o incalca in fiecare zi. Culmea este ca in 5 ani nimeni nu a verificat daca are permis de conducere, desi exista testari anuale pentru polististii care conduc masini de serviciu.

Angajat initial ca subinspector in Politia Romana, Augustin Capalnas a reusit performanta de a fi avansat la exceptional, de doua ori in doi ani, ajungand acum ditamai subcomisarul.

Abia acum, o verificare la Directia Rutiera a scos la iveala adevarul. Capalnas nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere .
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO