Un incendiu in Bistrita-Nasaud a mistuit casa in care stateau 3 familii. Cel mai apropiat hidrant, la 500 de metri distanta

Dată publicare: 11-03-2017 07:31
Dată actualizare: 14-03-2017 07:36


Trei familii din Bistrita-Nasaud au ramas fara un acoperis deasupra capului dupa ce casa in care locuiau s-a facut scrum vineri noapte.

Interventia pompierilor a fost foarte grea: cel mai apropiat hidrant - si singurul functional din zona - era la peste jumatate de kilometru distanta. Flacarile s-au extins atat de rapid incat patru masini care erau parcate in curte au ars.

"Dati-va la o parte!"

Focul s-a extins in doar cateva minute din cauza vantului puternic. Pana la interventia pompierilor oamenii au privit neputinciosi cum locuinta le este mistuita de flacari. In casa locuiau trei familii, iar in curte se afla si un magazin alimentar. Aici erau depozitati aproape 20 de saci de azotat de amoniu, care au fost scosi la timp.

Vecin: "Uitati aici oamenii cu apa sting focul. E pericol foarte mare."
Reporter: "De la ce s-a aprins?"
Vecin: "De la magazinul asta."

Vecin: "Copilul mi-a spus "uita-te pe geam ca arde" - ardea tot."

Pompierii au venit la fata locului cu patru autospeciale.

Marius Rus - purtator de cuvant ISU BN: "Am intampinat probleme reale in ceea ce priveste alimentarea autospecialelor cu apa. Doua dintre acestea au facut transportul de la cel mai apropiat hidrand care se afla la circa 500 m. Suprafata toatala afectata este de peste 400 metri patrati."

Incendiul s-a extins si la o constructie din curtea vecinilor, insa pana la urma pompierii au reusit sa stinga focul la timp. Cel mai probabil flacarile au pornit de la un scurtcircuit.


VIDEO PROTVPLUS.RO