Un hotel care a costat statul milioane de euro a devenit adăpostul oamenilor străzii

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 00:00
Categorie: Stiri actuale

În timp ce în multe locuri din ţară nu există apă, curent electric şi reţele de canalizare, statul român insistă să risipească milioane de lei pe nişte proiecte pe care le lasă apoi să se distrugă.

Un hotel pentru sportivi construit în Arad de Ministerul Educaţiei a fost abandonat chiar înainte de inaugurare, iar locul a căzut pradă oamenilor străzii. Iar în Timişoara o sală polivalentă a fost lăsată de izbelişte după a fost ridicată în proporţie de 80%.

Ridicat cu 8 milioane de lei de Ministerul Educaţiei, hotelul din Arad unde ar fi trebuit să fie cazaţi sportivii a fost abandonat acum 6 ani. Guvernul a oprit finanţarea când mai trebuiau făcute finisajele interioare. Aşa că în perioada care a urmat clădirea i-a atras pe cei fără adăpost.

"Clădirea nu este folosită deloc. Boschetari, mai ales în perioada toamnă - primăvară, destul de frecvent. Şi se mai foloseşte din păcate şi cu alte scopuri, mai vin tineri şi folosesc ca şi loc de amor", spune un localnic.

"De patru ani nu s-a mai lucrat, nu s-au mai făcut nici lucrări de conservare din cauza faptului că executantul este în faliment. Lucrările deteriorate sunt finisajele exterioare parţial şi din interior parte din reţeaua de încălzire", explică Nicolae Iordan, Inspectoratul Școlar Arad.

"De 26 de ani tot îl construim şi nu mai reuşesc să îl termine din cauza insolvenței firmei şi că ministerul nu a mai alocat bani. Și din cauza asta noi nu putem să cazăm sportivi de performanţă sau să aducem loturi olimpice", a transmis Ioan Costea, director școală sportivă.

Pentru ca hotelul să nu se distrugă, Inspectoratul Şcolar din Arad a cerut bani de Ministerul Educaţiei ca să termine lucrarea.

"După câte am înţeles, suma este între 7 - 8 milioane de lei necesar pentru ca acest club şcolar să fie funcţional cu tot ce a fost prevăzut în proiect", a spus Adrian Topor, deputat și membru în comisia de învățământ.

O situaţie similară găsim şi în Timişoara, unde o sală polivalentă cu 2.500 de locuri a înghiţit peste zece milioane de lei.

A fost, însă, abandonată acum 2 ani, când era aproape gata. Fondurile s-au terminat, iar constructorul a intrat în insolvență.

"Firma, ca antreprenor general, a intrat în dificultăţi şi nu s-a mai lucrat, s-a ajuns la rezilierea contractului", a transmis Nicolae Robu, primarul orașului.

Sala a fost finanţată inițial de Universitatea Politehnică, dar acum primăria vrea să dea încă 10 milioane de lei. Deocamdată, autorităţile se feresc să îşi asume un termen de finalizare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
transplant de organe
O mamă i-a chemat la nunta fiicei sale pe cei cărora le-a donat organele fratelui acesteia
Bărbat căutat cu scafandri, după ce a dispărut într-o cascadă din România
Camion cu uşi, oprit la graniţă. Ce s-a întâmplat când poliţiştii le-au deschis
Măsurile anunțate de primarul Vasluiului, după ce trei tineri au fost înjunghiați
Singurele cuvinte spuse mamei de copilul abuzat la o creșă din Iași. Ce a urmat
Cum a ajuns în România un spin din coroana lui Christos, salvată de la Notre Dame
politie
Moarte învăluită în mister în Suceava. Cum a fost găsită o prostituată
Bărbat căzut în Dâmboviţa, la Ciurel. Eroul care l-a salvat înainte să ajungă scafandrii
Sute de victime pe șosele din cauza șoferilor începători. Avertismentul poliției
Mielul de Paşte: reţeta lui Adrian Hădean. Cum diferă carnea în funcţie de regiune
Motivul pentru care Biserica a mutat Sfântul Gheorghe în a doua zi de Paşte
Un kilogram de roșii românești costă cât o oală de sarmale. Cum se scuză fermierii