Proteste ale învăţătorilor, din cauza unei ordonanţe care-i împiedică să mai ţină ore de română

13-09-2018 08:18


Noul an şcolar a început cu proteste la Arad, pentru învăţătorii care predau în limbile minorităţilor. O ordonanţă de Guvern, adoptată la sfârşitul lunii august, le interzice să mai ţină şi ore de limba română

Dascălii au ţinut să-şi spună numultumirile şi alături le-au fost şi elevii, şi părinţii.

25 de învăţători din ciclul primar au protestat mai bine de 3 ore în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean din Arad. Dascălii sunt nemulţumiţi de ordonanţa de Guvern, potrivit căreia "în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate".

Anca Stoenescu, inspector general: „Noi am primit petiţia din partea învăţătoarelor....este un ordin de ministru pe care ISJ-urile din toată ţara va trebui să le aplice, până la alte lămuriri eu nu comentez."

Modificările aduse vor afecta întreg procesul de predare, spun învăţătorii. Nemulţumiţi se declară şi părinţii elevilor.

Din aceleaşi motive, şi dascălii de la alte şcoli din judeţ, dar şi din Timişoara au intrat în grevă japoneză chiar din prima zi de şcoală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO