A furat diamante si rubine de 300.000 de euro si le-a vandut cu 10.000 de lei. Pagubita: "Au mai mult valoare sentimentala"

06-06-2017 13:03

Un tanar de 29 de ani, din Capitala, a furat diamante si rubine in valoare de 300.000 de euro si le-a vandut cu 10.000 de lei, pentru ca avea datorii.

El a pradat casa unei familii, dintr-o zona de lux din sectorul 1. A intrat in locuinta, dupa ce a furat cheia de la mama lui care era menajera proprietarilor. Politistii l-au prins si au recuperat o parte din bunuri, pe care le-au inapoiat.

Pagubita, Elisabeta Pedrini, a descoperit cat de multe bijuterii ii lipsesc, dupa ce s-a intors din Franta, acolo unde a fost plecata cu sotul ei, in urma cu doua saptamani. Nu a mai gasit un ceas de 50.000 de euro, dar nici alte bijuterii batute in rubine si diamante, care in total valorau 300.000 de euro.

Elisabeta Pedrini, pagubita: "Nu a fost nicio valoare mare... Valoarea a fost tristetea in care m-am gasit. Aveau valoare sentimentala, erau de la sotul meu, erau de ani de zile. Important este ca eu sunt sanatoasa, bunurile le vom face din nou."

Politistii sectiei 1 nu au gasit casa ravasita si nici usa fortata. S-au gandit ca hotul care a luat ce era mai valoros cunostea bine locuinta. Asa au ajuns la fiul menajerei care ingrijea casa de ani de zile. Tanarul de 29 de ani, care are probleme si cu drogurile, potrivit anchetatorilor, ar fi sabotat-o inclusiv pe mama lui, de la care ar fi furat cheia, in timp ce aceasta dormea. Dupa ce a luat bunurile scumpe, a pus cheia la loc, apoi a incercat sa valorifice bijuteriile, pentru ca politia sa nu le gaseasca asupra lui.

Politistii au recuperat o parte din bunuri de la doua case de amanet din sectorul 5. Au ajuns aici dupa ce barbatul care le-a furat le-a vandut pentru 10.000 de lei, bani despre care le-a spus politistilor ca i-a folosit ca sa isi achite datoriile.

Cel care a cumparat bijuteriile nu le-a amanetat pe toate. Politistii au gasit cateva acasa la el, desi barbatul a sustinut ca nu stia ca sunt furate.

Proprietara spune ca, daca l-ar intalni pe hot, nu ar incerca sa se razbune. Mai mult, spuna ca ii este mila de el si ar vrea sa il ajute: "L-as duce sa se trateze, la psiholog."

Suspectul a fost retinut si apoi arestat preventiv. Are antecente pe furturi din locuinte si in strainatate. Individul a mai fost condamnat in Elvetia pentru furt din locuinte. Pana acum, anchetatorii au recuperat bijuterii in valoare de 180.000 de euro.

 

Tags: hot, furt, jaf,


VIDEO PROTVPLUS.RO