Un gardian de la Penitenciarul Jilava, batut grav de un detinut bolnav de SIDA. Situatia disperata in care se afla paznicii

Ultima actualizare: 11-06-2015 06:55

Protest neobisnuit la Spitalul Penitenciar Jilava. Colegii unui subofiter care a fost batut de un detinut si a ajuns la spital au vrut sa le atraga atentia superiorilor in ce conditii muncesc.

Spun ca sunt prea putini pentru numarul mare de infractori si oricand pot fi atacati. Subofiterul ranit a fost agresat de un detinut bolnav de SIDA, care l-a lovit cu pumnii si picioarele.

Detinutul in varsta de 21 de ani condamnat pentru talharie isi executa pedepasa intr-o sectie medico-sociala, acolo unde ajung toti cei care au virusul HIV. Problema este, spun sindicalistii, ca 100 astfel de detinuti sunt supravegheati de un singur gardian. In aceste conditii, a fost simplu pentru agresor sa isi atace victima. A lovit-o de mai multe ori pana cand a intervenit un alt subofiter, de la o alta sectie.

"Izolarea sectiei unde s-a intamplat evenimentul a complicat situatia pt ca putea fi mai grav de atat. Dupa prima lovitura si-a pierdut cunostinta si nu isi mai aminteste continuarea. Nu a fost o cearta, o provocare, e posibil ca detinutul sa fi avut o pretentie dincolo de ce ii permitea legea si raspunsul l-a nemultumit", a declarat Stefan Teorog, presedintele sindicatului national al lucratorilor din penitenciare.

"Nu este bine ca el a sarit la organul de politie, ca asa se aude, dar nici 20 de politisti sa nu il omoare. Nu ma lasa sa il vad pentru ca e batut probabil", a afirmat mama detinutului.

Acesta a fost dus la izolare dupa incident. Subofiteri care pazesc Spitalul Penitenciar Jilava se plang ca sunt prea putini si asemenea incidente se pot repeta. La sectia unde sunt tinuti cei care sufera de boli cronice, de exemplu, sunt doar trei subofiteri, in loc de sase, cati ar trebui.

"Nu sunt incatusati, ei stau intr-un salon medical si de acolo teoretic ar trebui sa fie scosi cu un numar sporit de cadre, din pacate nu se intampla asa pentru ca lipsa de personal este acuta. Tot timpul suntem in pericol, detinutii ne ameninta cu orice, sparg geamuri cu cioburi, sunt imprevizibili, nu mai au niumic de pierdut", a afirmat secretarul general Florin Stoica.

Marti, reprezentantii Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare se vor intalni cu reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor si vor insista ca solutiile propuse de ei, pentru o munca mai sigura la Spitalul Penitenciarului Jilava, sa fie acceptate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!