Un deţinut din Penitenciarul Galați s-a automutilat şi a înghiţit un acumulator. Ce au descoperit apoi medicii

Ultima actualizare: 20-10-2020 17:42

Un deţinut din Penitenciarul Galaţi, depistat ulterior cu COVID-19, a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului şi a înghiţit o baterie pentru telecomandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Simona Cozma, evenimentul s-a petrecut, sâmbătă seara, iar persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat şi la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv.

În consecinţă, pentru asigurarea tratamentului postoperator şi a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital Bucureşti - Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secţiei ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă.

La Penitenciarul Galaţi se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul efectivului custodiat. Se menţine conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic şi a monitorizării medicale.

Inspector principal Simona Cozma, Penitenciarul Galaţi: „O persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Galaţi a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi.

Bărbatul a fost operat de urgenţă, şi totodată depistat ca bolnav de COVID-19.”

Dr. Ionuț Băneșanu, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: „Pacientul a fost transferat la spitalele din sistemul penitenciarelor, la Spitalul Rahova."

Pacientul este acum internat la ATI, iar medicii spun că starea lui generală de sănătate este bună.

Surse din cadrul anchetei spun că deţinutul mai avea un singur coleg de celulă. Nici el, nici celelalte persoane cu care a intrat în contact în ultimele zile nu prezintă simptome de infectare cu SARS-COV-2.

Ani Nistor, DSP Galaţi: „Precizăm că aşteptăm şi rezultatele anchetei interne efectuate de instituţia despre care vorbim. Momentan se recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, respectiv monitorizarea medicală şi triajul epidemiologic."

Ancheta epidemiologica a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi va arăta dacă se poate vorbi despre un focar de coronavirus, la penitenciarul din Galaţi, sau a fost vorba despre un caz izolat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO