Cuplul de vârstnici suspectat că a furat bijuterii din mai multe magazine a fost identificat

Dată publicare: 18-03-2021 16:18
Dată actualizare: 19-03-2021 17:48


Un cuplu de vârstnici care fură bijuterii este c...
Cuplul de vârstnici suspectat că a furat bijuter...

Un cuplu de vârstnici suspectat că a furat bijuterii din mai multe magazine a fost identificat de polițiști!

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani și de soția lui, de 64 de ani, din județul Dâmbovița. Anchetatorii îi bănuiesc de furturile reclamate în Bacău și Onești.

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere din magazinele jefuite se vede cum femeia îl ține de vorbă pe vânzător, iar bărbatul ia tot ce îi pică în mână. Reclamații pentru fapte similare există și în Bârlad, Târgoviște și Iași.

Deocamdată, polițiștii au stabilit implicarea celor doi soți doar în furturile din județul Bacău. Suspecții sunt cercetați sub control judiciar.

Din noiembrie anul trecut și până în februarie, mai mulţi administratori au depus plângeri pe baza imaginilor surprinse de camere de supraveghere în magazine.

Suspecții se țin de plan - același, de fiecare dată. Poartă măști de protecție femeia îl ține de vorbă pe vânzător iar bărbatul ia tot ce îi pică în mână.

În Bacău, proprietarii magazinului de bijuterii prădat şi-au dat seama că le-a dispărut un lănţişor de aur doar după ce cuplul părăsise de mult zona.

Lăcrămioara Ciulină, proprietara magazinului: ”Un domn şi o doamnă distinşi intra în magazin şi doresc un lanţ pentru nepoata/nepot. Doamna arată că are şi ea un lanţ gros la gât, iar când fata le arată suportul de lanţuri, le împrăştie, le studiază. Iar când fata cântăreşte un lanţ, el subtilizează un lanţ şi îl bagă în buzunar după care ea aranjează lanţurile şi pleacă”.

Tot în judeţul Bacău, dar la Onești, camerele de supraveghere au surprins toată operaţiunea - din momentul în care cei doi pătrund în magazin şi până pleacă. Vânzătorul spune că femeia părea agitată, dar bărbatul s-a comportat absolut firesc. Se vede clar cum bagă în buzunar un lănţişor de aur. La ieşire, bărbatul se opreşte ca să fumeze, chiar în uşă. Îşi dă masca jos şi i se vede toată faţa. Pare să aibă în jur de 60 de ani.

Sesizări similare au venit din Bârlad şi Iaşi. În Târgovişte, păgubiţii sunt convinşi că au fost prădaţi de același cuplu de vârstnici.

Mariana Lepădatu – angajat magazin bijuterii Târgovişte: ”Dansul avea un lanţ la gât de valoare şi tot timpul a spus că vrea să îl dea la schimb, să ia ceva şi mai de valoare să dea diferenţa. La un moment dat nu a mai vrut lănţişor, a vrut brăţară şi m-a rugat să îi scot panoul, că nu le vede bine. Am zis că nu avem voie, dar o să fac un efort pentru ei văzându-i mai în vârstă, nu mă aşteptam sub nicio formă la aşa ceva. Dânsul în spatele ei a luat brăţara şi a băgat-o în buzunar”.

Cătălina Păduraru – IPJ Bacău: ”Poliţiştii efectuează cercetări complexe sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt sub coordonarea procurorilor pentru fiecare caz în parte”.

Până acum, pagubele estimate de proprietarii magazinelor de bijuterii depăşesc 15 mii de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO