Un clan tiganesc a fost obligat de instanta sa restaureze o casa de patrimoniu. Cui i-a apartinut cladirea

Ultima actualizare: 25-12-2016 09:19

Sentinta in premiera obtinuta de Primaria din Timisoara impotriva membrilor unui clan tiganesc - proprietari ai unei case monument istoric- lasata sa se prabuseasca.

Ei trebuie sa readuca imobilul la starea initiala, in caz contrar autoritatile pot interveni pentru a aduce cladirea la frumusetea de odinioara, insa pe cheltuiala proprietarilor. Vorbim in acest caz, despre Casa Muhle, care a apartinut unui florar celebru din secolul XIX.

El a construit mai multe parcuri si a fost furnizorul Casei Regale de la Viena. Un clan de romi a intrat in posesia cladirii acum cativa ani, insa au lasat-o sa se degradeze si i-au distrus acoperisul, pentru ca nu au putut obtine autorizatie de demolare. Imobilul a ajuns in pericol sa se prabuseasca, iar situatia a mobilizat sute de timisoreni, care au organizat proteste in fata casei. Primaria a intervenit si i-a dat in judecata pe proprietari.

In aceasta saptamana, Curtea de Apel Timisoara a emis o sentinta definitiva prin care ii obliga pe membrii clanului tiganesc sa aduca monumentul istoric la starea initiala. Daca nu se intampla acest lucru, primaria poate incepe ea lucrarile de reabilitare, insa costurile vor fi acoperite din executarea silita a proprietarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO