Un chinez, prins pe Aeroportul din Cluj cu 10 kg de bijuterii. Cum a motivat bărbatul. FOTO


Ultimul update: Marti 07 Mai 2019 13:24
Data publicarii: Marti 07 Mai 2019 13:08
Categorie: Stiri actuale
Aeroportul din Cluj

Peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, au fost găsite, marți, în bagajul unui cetățean chinez.

 

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca.

„În data de 06.05.2019, în jurul orei 14.20, la P.T.F. Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani.

Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichități.

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală urmând a fi predată Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

FULLSCREEN
Un chinez, prins pe Aeroportul din Cluj cu 10 kg de bijuterii. Cum a motivat bărbatul. FOTO
  • /

Sursa: Politia de Frontiera Romana

VIDEO PROTVPLUS.RO