Un barbat care pretindea ca e preot si "sfinteste" bijuterii, retinut de politisti in Bucuresti. Ce au gasit in locuinta lui

Ultima actualizare: 26-03-2017 07:14
fals preot

Un barbat care pretindea ca este preot si tinea slujbe pentru insanatosirea si imbogatirea enoriasilor”, in schimbul unor sume de bani, a fost retinut, joi, de Politia Capitalei.

"Din datele si probele administrate in cauza in perioada octombrie 2016 - martie 2017, a rezultat presupunerea rezonabila ca un barbat, asumandu-si in mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericesti, in scopul «insanatosirii enoriasilor», a «imbogatirii» acestora, precum si pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzandu-le diferite sume de bani, in schimbul serviciilor oferite”, anunta Politia Capitalei.

Valentin Moscalu, de 57 de ani, a fost dus la Sectia 11 Politie pentru a fi audiat. Potrivit politistilor, barbatul actiona atat in Bucuresti, cat si in alte judete si pretindea ca este preotul arhimandrit Veniamin de la muntele Athos, spunandu-le victimelor ca banii ii sunt necesari pentru constructia unui schit pe munte.

In perioada 4 septembrie 2016 - 10 februarie 2017, barbatul a fost gazduit de o femeie, in locuinta careia a tinut slujbe religioase pentru ca aceasta sa poata face copii si a oficiat slujbe de sfintire a casei, servicii pentru care a primit peste 600 de lei.

De asemenea, barbatului i-au fost incredintate, pentru a le sfinti, mai multe bijuterii pe care nu le-a mai restituit, spun politistii. Prejudiciul total pe care l-a creat falsul preot a fost estimat la 16.000 de lei.

In urma investigatiilor, la domiciliul acestuia au fost gasite mai multe obiecte bisericesti printre care si doua icoane de patrimoniu luate in urma cu aproximativ trei ani de la o manastire din Sinaia.

Potrivit unor surse judiciare, barbatul are trei pagini de cazier, fiind acuzat de furt, inselaciune si trafic de influenta. Falsul preot a fost retinut, urmand a fi prezentat magistratilor, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni de inselaciune.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO