Un apel la 112 a pornit o actiune de salvare la Constanta. La fata locului, insa, autoritatile au avut o surpriza

Dată publicare: 12-08-2015 19:02
Dată actualizare: 15-08-2015 07:10


Un apel la 112 a pus pe jar autoritatile din Constanta. O voce de barbat anunta ca doua persoane se ineaca in apele lacului Sutghiol dupa ce un velier de mici dimensiuni pe care se aflau s-a rasturnat.

O ambulanta, un echipaj de pompieri dar si o ambarcatiune de la Autoritatea Navala s-au deplasat urgent la fata locului. Cand au ajuns la locul incidentului au gasit insa ambarcatiunea...goala! Cei doi reusisera a se salveze singuri.

"- Sunt doi prieteni. Nimic, le-a sarit carma si s-au dat peste cap.
- Si au reusit sa inoate pana la mal?
- Da!"

Apelul la 112 s-a dat in jurul orei 16 si 20 de minute. Un barbat anunta, speriat, ca vede de pe malul lacului, in apropierea localitatii Palazu Mare, o barca rasturnata in mijlocul apei si doua persoane care dau din maini in incercarea de a se salva.

In zona a fost trimsa imediat o ambarcatiune de la Autoritatea Navala. Se pare ca barca apartine Bazei Nautice Militare de la Palazu Mare.

In minutele care s-au scurs imediat dupa apelul de urgenta, politisti, medici si pompieri incercau disperati sa afle ce s-a intamplat cu cei doi. Barca a fost gasita in mijlocul apelor insa nici urma de marinarii amatori care, potrivit martorului care a sunat la 112, incercau sa se salveze. La cateva minute aceeasi persoana suna din nou si anunta ca cei doi barbati au inotat si au iesit teferi la mal.

Dupa mai putin de jumatate de ora in zona si-au facut aparitia doi barbati care au spus ca sunt prieteni cu cei care se aflau pe velier. Purtau insa veste de salvare si s-au apucat sa scoata apa din barca. Se pare, spun martorii, ca sunt chiar cei care s-au rasturnat.

Politistii si reprezentantii autoritatii navale fac acum cercetari pentru a stabili ce s-a intamplat si cum au ajuns cei doi pe o ambarcatiune ce apartine unei unitati militare.


VIDEO PROTVPLUS.RO