Un apel fals la 112 a declansat o operatiune de salvare dificila in nameti. Cine sunt autorii farsei

Ultima actualizare: 20-12-2012 07:12

Doua persoane cu voci gatuite de spaima au sunat la 112: gravida in luna a noua si varul ei. Amandoi au cerut cu disperare ajutor, spunand ca femeia sta sa nasca, intr-un sat troienit, Lacul Babei, la 30 de kilometri de Vaslui.

Trei voluntari, cu doua masini ale unui club off-road din Vaslui, au pornit la drumul ce se anunta de cosmar. Oamenii erau oricum obositi, dupa ce salvasera dintre nameti alti bolnavi cu probleme cardiace.

Traseul prin liziera padurii de la Oprisita a fost mai mult decat anevoios. Crengile copacilor, grele de gheata si zapada, se izbeau de parbriz, riscind sa-l sparga la orice pas.

Pietre si bucati de gheata sareau de sub rotile masinilor si deveneau proiectile periculoase.

Intre nametii care depaseau pe alocuri inaltimea masinilor, chiar si aceste vehicule dotate pentru drumuri foarte grele s-au impotmolit de zeci de ori.

Oamenii se grabeau cat puteau, convinsi ca la capatul drumului ii asteapta o gravida in suferinta, care risca sa-si piarda pruncul sau chiar viata.

Viscolul se intetea si un traseu de 30 de kilometri a fost parcurs in 4 ore de chin. Cand mai erau doar 700 de metri de sat, s-a produs cel mai grav incident: o creanga a intrat prin parbriz si ar fi putut ucide pe cineva.

Abia atunci echipajul s-a declarat infrant de vremea dusmanoasa.

Ciprian Ilisei, membru in Clubulul de Off Road Vaslui: "E imposibil sa ajungem la gravida cu masina cu roti. Doar cu senile sau elicopter. Zapada depaseste si 3 metri".

Cand au ajuns inapoi in Vaslui, dupa ce au parcurs acelasi traseu anevoios, oamenii au aflat ca apelul era fals. Gravida n-avea nimic, iar varul ei, care voia sa ajunga in Capitala, s-a gandit sa profite de starea femeii, ca sa fie luat din satul troienit.

Pentru ca si-a batut joc de atata lume, risca o amenda intre 500 si 1.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO