Ministerul Afacerilor Externe: Un al doilea roman implicat in evenimentele din Algeria a murit

Ultima actualizare: 23-01-2013 06:48
Ministerul Afacerilor Externe: Un al doilea roman ...
Ministerul Afacerilor Externe: Un al doilea roman ...

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa organizata la sediul M.A.E. Un al doilea roman care s-a aflat in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist din Algeria si care fusese internat in spital si-a pierdut viata.

Comunicatul M.A.E.:

"In dupa amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritatile algeriene au informat oficial Ambasada Romaniei de la Alger ca unul dintre cetatenii romani care se aflase in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist, a incetat din viata.

Din informatiile obtinute de autoritatile romane, rezulta ca decesul a intervenit, in spital, urmare a ranilor grave suferite, inregistrate anterior. Pe masura ce autoritatile romane vor obtine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispozitia opiniei publice, in timp util", se arata intr-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca "regreta profund faptul ca autoritatile algeriene nu au informat complet si corect, in prealabil, autoritatile romane, in legatura cu situatia de sanatate reala a cetateanului roman, aspect comunicat si ambasadei Algeriei la Bucuresti".

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante si este alaturi de familia indurerata.

Conform Mediafax, cel de-al doilea roman care a murit in atacul terorist din Algeria, Mihail Marius Bucur, era din Ploiesti si avea doi copii - un baiat elev si o fetita de varsta prescolara. El era inginer in domeniul energetic. Conform surselor citate de Mediafax, initial, sotia barbatului a fost informata ca starea lui Mihail Bucur este buna, ca acesta este ranit la o mana si ca este in afara oricarui pericol.

Duminica dupa-amiaza, sotia romanului a fost anuntata oficial ca barbatul a murit in spital, au afirmat sursele citate. Un psiholog si echipaje SMURD au mers la locuinta unde se afla femeia, in apropiere de Ploiesti, pentru a-i acorda acesteia consiliere si suport psihologic. Femeia este auditor la Curtea de Conturi si a fost directoare a Casei de Asigurari de Sanatate Prahova.

In atacul din Alegaria si-a mai pierdut viata un barbat in varsta de 36 de ani din Barcanesti (Prahova), in timp ce alti trei romani au fost salvati.

"MAE, profund dezamagit ca autoritatile algeriene n-au informat corect si la timp"

Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat ca ministerul ii exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile alegeriene nu informat corect, concret si la timp despre situatia celui de-al doilea roman mort in urma atacului din Algeria.

"MAE isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile algeriene nu au informat corect, complet si la timp in legatura cu situatia reala de sanatate a cetateanului roman", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

El a mentionat, reluand informatia difuzata duminica de MAE, ca un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria. Cazanciuc a precizat ca din informatiile obtinute de autoritatile romane rezulta ca decesul celui de-al doilea cetatean roman a intervenit la spital ca urmare a ranilor grave suferite de acesta.

"Partenerii occidentali ne-au confirmat in cursul zilei de ieri ca ultimul cetatean roman era eliberat si spitalizat in conditiile in care nu a fost permis accesul la fata locului. In incheierea operatiunii militare a dezvaluit adevarata dimensiune a atacului terorist, numarul mare de victime si violenta asupra multor cetateni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neinsufletite a celor doi cetateni romani", a adaugat Cazanciuc.

CITITI SI:

- Victor Ponta, despre al doilea roman mort: "Stiam de situatia sa dificila. Regret enorm acest lucru"

- Unul din cei 3 romani supravietuitori in Algeria: "Ne-am salvat singuri, am mers 35 km prin desert"

- Victor Ponta: Un roman si-a pierdut viata in Algeria. Nu stim cum a murit

- Cine este romanul care a murit in Algeria. Sotia insarcinata si fiul de 4 ani, coplesiti de durere

- Interviu cu George Iachim, unul dintre romanii din Algeria care au scapat pentru ca s-au ascuns. VIDEO

- AFP: Liderul rapitorilor de la complexul din Algeria a amenintat ca "detoneaza" ostaticii

- MAE: Printre ostaticii din Algeria au fost trei romani, nu doar unul. Toti sunt acum liberi
-
Un ostatic roman din Algeria, eliberat. MAE a confirmat informatia
-
Primele imagini VIDEO din Algeria. Cum a intervenit armata ca sa-i lichideze pe islamisti
-
Ostatici in Algeria. Unul dintre prizonieri a fost fortat sa poarte un colier de explozibili la gat
-
Abu al-Baraa, liderul commando-ului care a luat ostatici in Algeria, a fost ucis de armata
-
Washingtonul pune la dispozitia Parisului avioane de transport pentru fortele din Mali
-
Operatiunea armatei asupra complexului gazifer din Algeria s-a incheiat
-
Precedentele spectaculoase ale luarii de ostatici din Algeria
-
Ostatici in Algeria. Ministrul britanic de Externe anunta moartea unui englez: "Crima cu sange rece"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO