George Iachim este unul dintre cei patru romani norocosi din Algeria care au reusit sa scape cu viata din atacul teroristilor. Al cincilea roman a murit, nu se stie deocamdata in ce conditii.

George traieste in Constanta si, conform profilului sau de pe Facebook, este divortat si are o fetita.

Dupa evenimentele tragice de la complexul de exploatare a gazelor de la In Amenas, in Sahara algeriana, el a dat un scurt interviu televiziunii publice din Algeria. 

George a povestit cum a reusit sa scape cu viata, impreuna cu un alt coleg, tot roman si el.

"Miercuri dimineata, ma aflam in afara biroului si am vazut cand au venit teroristii. Au inceput sa traga in paznicii care se aflau la poarta companiei. Dupa asta au intrat in birourile cladirii si au inceput sa ia ostatici. M-am baricadat impreuna cu un alt coleg, tot din Romania, intr-unul din birouri, am incuiat usa si am blocat-o cu un mobilier..."

Intrebat ce parere are despre interventia fortelor armate ale Algeriei, romanul a spus ca intelege faptul ca soldatii nu aveau cum sa intervina mai repede pentru a-i salva...

"Ce au facut ei (armata, n.red) a fost in regula, pentru ca a fost o situatie foarte grea, una in care au fost implicati ostatici, si nu putea interveni asa de repede.. Insa in final am aflat ca ostaticii din acea zona sunt 'ok' .. Ieri am aflat ca armata a intervenit si i-a eliberat pe cei de acolo, ceea ce este minunat, pentru ca am multi prieteni acolo si m-am temut pentru vietile lor..."

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica, la sediul MAE, unde a sustinut o declaratie de presa alaturi de ministrul Titus Corlatean, ca a fost confirmat faptul ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria. El a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie.

Premierul a mai spus ca a fost instiintata in primul rand familia cetateanului roman decedat, care beneficiaza in acest moment de consiliere de specialitate, si ca nu si-ar fi iertat niciodata daca aceasta ar fi aflat din presa despre tragicul eveniment.

CITITI SI:

- Victor Ponta: Un roman si-a pierdut viata in Algeria. Nu stim cum a murit

- MAE: Printre ostaticii din Algeria au fost trei romani, nu doar unul. Toti sunt acum liberi
-
Un ostatic roman din Algeria, eliberat. MAE a confirmat informatia
-
Primele imagini VIDEO din Algeria. Cum a intervenit armata ca sa-i lichideze pe islamisti
-
Ostatici in Algeria. Unul dintre prizonieri a fost fortat sa poarte un colier de explozibili la gat
-
Abu al-Baraa, liderul commando-ului care a luat ostatici in Algeria, a fost ucis de armata
-
Washingtonul pune la dispozitia Parisului avioane de transport pentru fortele din Mali
-
Operatiunea armatei asupra complexului gazifer din Algeria s-a incheiat
-
Precedentele spectaculoase ale luarii de ostatici din Algeria
-
Ostatici in Algeria. Ministrul britanic de Externe anunta moartea unui englez: "Crima cu sange rece"