"Nu am nicio vina!" Managerul Spitalului de Copii din Pitesti anunta ca NU-si da demisia. Angajatii ii sar in aparare

×
Codul embed a fost copiat

Situatie tot mai grava la spitalul de pediatrie din Arges: desi atat premierul cat si prefectul judetului au cerut insistent demisia directorului, acesta refuza categoric.

Cazurile copiilor bolnavi si ale procedurilor birocratice absurde se inmultesc insa. Dupa ce miercuri seara a fost confirmat temutul sindrom hemolitic-uremic in cazul unui copil de un an si patru luni, astazi au aparut alte suspiciuni. Ministrul Sanatatii cere si demisia sefei de la DSP Pitesti. Directorul Spitalului de Pediatrie din Pitesti nu are nimic sa-si reproseze si sustine ca nu isi va da demisia, asa cum i-a cerut astazi si prefectul judetului Arges. Asteapta sa fie demis de minister daca se constata ca nu si-a indeplinit atributiile.

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitesti nu demisioneaza, presedintele CJ Arges spune ca nu are atributii in demiterea lui

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitesti, doctorul Vasile Stan, a anuntat joi ca nu intentioneaza sa demisioneze, chiar daca ministrul Sanatatii si prefectul i-au cerut sa renunte la functie, iar presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, a explicat ca schimbarea conducerii unui spital din subordine nu se numara printre atributiile sale.

"Eu am fost pus aici manager ca sa am grija de aceasta unitate. Eu va spun cu toata raspunderea, spitalul acesta nu are nicio vina. Al doilea lucru, toti dau telefon sa intrebe daca imi dau demisia. Nu mi-o dau niciodata, vreau sa fi demis si sa vad argumentele pentru care ma demit", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitesti in cadrul unei conferinte de presa.

Citește și
Patriciu Achimas Cadariu
Realitatea bebelusilor bolnavi din Arges, spusa de ministrul Sanatatii. "Spitalul nu a respectat procedura. Nu avem cauza"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Presedintele CJ Arges a explicat, la randul sau, ca doar Consiliul de Administratie al Spitalului de Pediatrie Pitesti poate decide schimbarea conducerii.

"Din punct de vedere al functionarii si al desfasurarii activitatii la Spitalul de Pediatrie Pitesti, nu am nicio atributie in a demite conducerea spitalului. Conducerea spitalului poate fi demisa de Consiliul de Administratie, in baza unor acte grave care se incalca. In acest moment, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitesti este numita prin concurs, in baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sanatatii. Demisia este unilaterala, nu am avut nicio discutie cu doctorul Stan in aceasta privinta", a declarat Florin Tecau.

El a precizat ca a fost la Spitalul de Pediatrie pentru a discuta cu personalul, in conditiile in care cadrele medicale acuza ca sunt supuse unei presiuni constante in ultimele zile, iar starea de nemultumire este foarte ridicata.

"Interesul si scopul nostru este sa asiguram functionarea la parametri optimi a acestui spital, care asigura asistenta medicala atat pentru copiii din judetul Arges, cat si pentru cei din judetele limitrofe. Cred ca situatia la care s-a ajuns se datoreaza faptului ca in 2011 au fost inchise spitale si nu s-a gandit o retea de sanatate care sa asigure servicii directe, rapide si corecte pentru toti pacientii", a mai spus presedintele CJ Arges.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a sefei Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges, Sorina Hontaru, pentru proasta comunicare si a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitesti pentru proasta gestionare a crizei bebelusilor.

"O spun foarte ferm si foarte transant, pentru modul in care a comunicat si a gestionat aceasta criza, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Hontaru din functia de director al DSP Arges. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul in care a gestionat intreaga situatie", a declarat prefectul in cadrul unei conferinte de presa.

Anterior, si ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale in a caror administrare si responsabilitate se afla unitatea spitaliceasca.

Medicii din Pitesti ameninta cu proteste daca va fi demisa conducerea spitalului

Medicii de la Pitesti ameninta cu proteste daca va fi demisa conducerea care, spun ei, nu are nicio vina pentru situatia bebelusilor bolanvi, relateaza www.hotnews.ro. Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, s-a deplasat joi dimineata la Spitalul "Marie Curie" pentru a vedea starea copiilor cu sindrom hemolitic uremic.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului "Marie Curie", medicul Denis Stanescu, ministrul a vizitat sectia de Terapie intensiva. Demnitarul a fost si miercuri la aceasta unitate, pentru a afla starea copilului adus in aceeasi zi de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Prefectul de Arges: 32 de copii cu scaune diareice sunt internati in spitalele din judet

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat joi ca 32 de copii cu scaune diareice sunt internati in spitalele din judet, din care 28 la Spitalul de Pediatrie Pitesti.

Prefectul a precizat ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges.

"Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges. In acest moment, mai sunt internati un numar de 32 de copii cu scaune diareice, din care 28 la Spitalul de Pediatrie. Ceea ce este imbucurator - in ultimele 24 de ore fiind internat la acest spital un singur copil", a spus joi, intr-o conferinta de presa, prefectul Cristian Soare.

Potrivit acestuia, copiii internati in spitalele din judet in acest moment se incadreaza, ca numar si ca simptomatologie, in media de internari pentru aceasta perioada a anului.

De asemenea, el a cerut joi demisia de onoare a sefei Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, pentru proasta comunicare si a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitesti pentru proasta gestionare a crizei bebelusilor.

"O spun foarte ferm si foarte transant, pentru modul in care a comunicat si a gestionat aceasta criza, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Hontaru din functia de director al DSP Arges. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul in care a gestionat intreaga situatie", a declarat prefectul, in cadrul unei conferinte de presa.

Soare a precizat ca, daca ar fi depins de el, ar fi decis imediat demiterile respective, insa conducerea DSP poate fi schimbata doar de catre ministrul Sanatati, iar cea a Spitalului de Pediatrie Pitesti, aflat in subordinea Consiliului Judetean Arges, de catre Consiliul de Administratie. El a adaugat ca va discuta despre prestatia sefei DSP cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Este clar ca doamna doctor Hontaru nu a reusit si nu reuseste sa gestioneze aceasta situatie, sa-si coordoneze oamenii incat sa fie prezenti acolo, chiar la fata locului, chiar in Spitalul de Pediatrie", a mentionat Soare.

Prefectul a mai anuntat ca, pana in momentul in care vor aparea concluziile finale ale controalelor declansate de Ministerul Sanatatii, Corpul de Control al premierului si Avocatul Poporului, a solicitat DSP Arges sa imbunatateasca comunicarea cu unitatile sanitare din judet.

"Am cerut DSP sa instituie un flux informational cu spitalele, pentru a afla imediat si a ma informa despre orice caz diagnosticat cu boala transmisibila la nivelul judetului si care, eventual, a fost transferat la spitale din Bucuresti. Am mai cerut DSP sa monitorizeze si sa transmita date cu privire la calitatea apei potabile", a mai spus prefectul judetului Arges.

Un nou caz confirmat. Bebelusul a fost plimbat intre spitale timp de 12 zile

Situatia ingrijoratoare din Arges parca nu are sfarsit. Miercuri a fost confirmat sindromul hemolitic uremic (SHU) in cazul unui alt copil de un an si patru luni.

Parintii micutului s-au plimbat timp de 12 zile intre spitale din Pitesti si Bucuresti, dar, in tot acest timp, testele au iesit negative. Abia aseara, medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitala au facut anuntul care ar putea sa aduca si demiteri.Nemultumit de felul in care s-a actionat de aceasta data, ministrul sanatatii a reactionat dur.

Cosmarul familiei baietelului de numai un an si patru luni din Pitesti a inceput in data de 13 februarie.

Inca de la primele semne de imbolnavire, copilul a fost dus la un consult de specialitate - initial, la Pitesti, apoi la o clinica privata din Bucuresti. Chiar daca i-au fost prescrise retete, starea lui s-a inrautatit. Parintii au observat sange in scaunele micutului, asa ca au urmat drumuri nesfarsite intre institutii medicale.

Gheorghe Vasilescu, Spitalul de Pediatrie Pitesti: "Au fugit la Bucuresti la spitalul Matei Bals, l-a consultat medicul de garda. I-au recomandat sa faca un consult la Grigore Alexandrescu in sectia de chirurgie. Chirurgul i-a facut tuseu rectal, atat, alte analize nu i-a facut! A plecat la Victor Babes, celalalt spital de contagioase din Bucuresti, l-a vazut si acolo medicul de garda, i-a spus ca e o diaree."

Marti, micutul a ajuns din nou la unitatea de primiri urgente a spitalului de Pediatrie din Pitesti. In cele din urma, miercuri, medicii de acolo au hotarat sa il mute la Bucuresti, chiar daca analizele pareau bune.

Gheorghe Vasilescu, Spitalul de Pediatrie Pitesti: "Am recoltat rapid analizele care se fac plus testul acesta pentru escherichia coli.Toate testele acestea rapide normale!"

La Spitalul Marie Curie, sindromul hemolitic uremic a fost confirmat, iar baietelul, internat la sectia de Nefrologie.

Revoltator este ca acest caz nu a fost raportat Directiei de Sanatate Publica Arges, lucru ce l-a facut pe ministrul sanatatii sa reactioneze dur. "Sunt extrem de nemultumit pentru acest lucru, faptul ca, din nou, desi am precizat in mod expres ca astfel de cazuri sa fie raportate Directiei de Sanatate Publica, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Pitesti. Cer in mod expres si public demisia conducerii Spitalului de Copii din Pitesti sau sa fie demisi de Consiliul Judetean."

In cazul copiilor cu sindrom hemolitic uremic care au murit la Marie Curie, specialistii straini veniti sa ajute in ancheta au cerut rapoarte meteorologice - intrucat exista supozitia ca incalzirea brusca a vremii ar fi putut provoca, indirect, valul de imbolnaviri.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Baietelul adus de la Pitesti are sindromul hemolitic-uremic. Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii spitalului din Arges
Baietelul adus de la Pitesti are sindromul hemolitic-uremic. Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii spitalului din Arges

Copilul adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la Spitalul Marie Curie are sindrom hemolitic-uremic, a anuntat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Realitatea bebelusilor bolnavi din Arges, spusa de ministrul Sanatatii.
Realitatea bebelusilor bolnavi din Arges, spusa de ministrul Sanatatii. "Spitalul nu a respectat procedura. Nu avem cauza"

Cazurile copiilor din Arges internati in spital, care mor din cauza unei infectii bacteriene, au fost abordate in mod direct, iar ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a explicat ce se intampla de fapt acolo, la "Dupa de 20 de ani".

Primele concluzii ale expertilor straini, veniti in Romania pentru cazul bebelusilor bolnavi. Ce spune ministrul Sanatatii
Primele concluzii ale expertilor straini, veniti in Romania pentru cazul bebelusilor bolnavi. Ce spune ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii a sustinut o declaratie de presa la Institutul National de Sanatate Publica, in cadrul careia a vorbit despre situatia bebelusilor internati in Capitala.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.