Ucigasul calugarului decapitat a fost prins. Cum si-a justificat crima in fata politistilor

Dată publicare: 23-11-2011 09:03
Dată actualizare: 24-10-2012 17:50


Misterul mortii calugarului decapitat a fost dezlegat. Dupa aproape 100 de ore de ancheta, procurorii l-au retinut aseara pe unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Alexe Artiom.

Barbatul a recunoscut ororile, dupa ce zile in sir le-a dat tarcoale criminalistilor, incercand sa se faca util. Individul nu s-a aflat nicio secunda pe lista suspectilor.

In dimineata in care a fost descoperit cadavrul, el urmarea cu mare interes, de la cativa pasi, tot ce faceau procurorii. Scandalul dintre cei doi a pornit dupa ce calugarului i s-a facut pofta... de iubire.

Ivan Simion are 50 de ani si este genul de om singuratic. A divortat de doua ori, iar a treia nevasta i-a murit in 2007. Sta foarte aproape de locul in care a fost gasit, sambata dimineata, trupul mutilat al lui Alexe Artiom.

Ori de cate ori a putut a intrat in vorba cu anchetatorii, spunand ca vrea sa-i ajute. In realitate, incerca sa se asigure ca acestia nu il banuiesc pe el.

In dimineata in care ofiterii criminalisti desfaceau sacul cu trupul fara viata, Simion statea la gard si urmarea impasibil intreaga scena.

Oamenii din jur confirma ca la bautura principalul suspect devine extrem de agresiv.

Motivul crimei are tenta sexuala. Dupa ce au baut impreuna, victima s-a dezbracat in fata calalui si a inceput sa-i faca avansuri.

"A inceput sa-l pipaie si sa-i propuna sa intretina raporturi sexuale. In conditiile astea, s-a enervat, a pus mana pe un ciocan aflat in incapere langa soba si a inceput sa-l loveasca. Victima a cazut pe spate...", a declarat procurorul Valeriu Bodean.

Desi l-a omorat pe Alexe in casa, criminalul nu s-a eliberat de ura. L-a dus pe fostul calugar in curte si l-a decapitat. Apoi a incendiat crucea de lemn de la gatul prietenului sau, dar si straiele lui. Anchetatorii au inca banuiala ca cei doi s-au iubit in trecut.

Siminon Ivan va fi supus unei expertize psihiatrice, iar daca se va constata ca are discernamant risca sa faca inchisoare pe viata.

Va reamintim, cadavrul decapitat al calugarului a fost descoperit sambata dimineata de catre o femeie care a observat un sac plin de sange aruncat intr-un sant, la intrarea in Ghindaresti, si a alertat imediat autoritatile prin 112. Trupul si capul fusesera puse intr-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sarma.

In urma necropisei s-a stabilit ca moartea victimei a fost violenta, cauzata de o hemoragie meningo-cerebrala, "urmare a unui traumatism cranio-cerebral si facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro si viscero-craniu".

Primele date ale anchetei au relevat ca victima, Alexe Artiom, in varsta de 40 de ani, era calugar la o manastire ortodoxa de rit vechi din judetul Tulcea si, ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinta sa din comuna Ghindaresti sau pleca la munca in strainatate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni si isi castiga existenta prestand diferite munci ocazionale in comuna.

Tags: calugar, crima,


VIDEO PROTVPLUS.RO