Turiștii pot evita aglomerația pe Litoral. Cu ce oferte sunt atrași în timpul săptămânii

30-06-2020 18:21


Un pont pentru cei care vor să meargă la mare, dar nu vor să se expună riscului de a se îmbolnăvi de Covid în aglomerație. 

 

Aproape toate hotelurile au reduceri chiar și de 25% la cazare în timpul săptămânii, iar cei care nu au tarife mai mici le oferă clienților o noapte sau două gratis, dacă stau mai mult. Sunt reduceri și la șezlonguri, dar și la meniurile de la terase.

Aglomerația dispare la începutul săptămânii

 

Aglomerația din weekend dispare din prima zi a săptămânii. Plajele sunt libere, terasele la fel, iar preturile sunt reduse la toate hotelurile și nu doar la cele cu mai puține stele, ci și din zona mai exclusivistă.

De exemplu, la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia, situat chiar în zona de cluburi, cine vine în cursul săptămânii primește cel puțin o zi de cazare în plus.

Zona de nord:

2 nopți în weekend:

- hotel 4 stele, vineri - sâmbăta, 630 euro

- hotel 3 stele, vineri- sâmbăta, 230 euro


3 nopți în timpul săptămânii

- hotel 4 stele, luni - joi, 370 euro

- hotel 3 stele, luni - joi, 180 euro

Și tot la un hotel de patru stele, cu servicii all inclusive, clienții au două beneficii daca vin în cursul săptămânii. Reducere de preț de 25% și o noapte în plus de cazare dacă stau mai mult de trei nopți.

Răzvan Dobre, administrator hotel: "Cu siguranță sunt avantajați. Daca vin să stea în cursul săptămânii primesc o ofertă mult mai bună decât dacă vin și stau doar două nopți în weekend. Avem oferte și pentru sejururi de cinci nopți și pentru șapte nopți, care ajung până la 15-20% discount."

Bell Ami Zahiu, manager hotel: "Pentru cei care vor să scape din aglomerația din orașe și căldură, îi invităm la mare pentru luna iulie, avem ofertă specială, plătești patru nopți și stai cinci."

Cum sunt prețurile în sudul litoralului

 

Și în zona de sud diferențele intre weekend și zilele din cursul săptămânii sunt avantajoase.

Zona de sud:

2 nopți în weekend

- hotel 4 stele, vineri - sâmbăta, 560 euro

- hotel 3 stele, vineri- sâmbăta, 220 euro


3 nopți în timpul săptămânii

- hotel 4 stele, luni - joi, 370 euro

- hotel 3 stele, luni - joi, 180 euro

Mulți ar vrea să rămână și în weekend. Dar aglomerația, riscul îmbolnăvirii din cauza nerespectării regulilor de distanțare socială și, mai ales, preturile mai mari i-au făcut să ia în calcul ofertele din timpul săptămânii. Cu banii economisiți, își plătesc masa, șezlongurile și micile plăceri într-o zi de plajă.

Bărbat: A fost în jur de de 200 de lei pe zi, cu mic dejun inclus pentru trei, patru zile de cazare. Am venit în cursul săptămânii, să fie un pic mai lejer pentru copil, pentru familie.

Reporter: Și ca bani este mai bine?

Bărbat: Da, este mai bine decât în weekend.

Femeie: Nu este atât de multă lume, nu este așa aglomerație, e mai liniștit. Drumul a fost mai liber.

La trei stele, cu banii pe care i-ați plati doar pentru două nopți în weekend, puteți sta patru zile.

Ionuț Nedea, manager agenție de turism: Dacă rezervarea este făcută în timpul săptămânii, la agenție, se poate obține un preț cu 25-30% mai mic dacă rezervarea se face pe canalele directe ale hotelului în weekend. La un hotel de trei stele diferențele pot fi chiar mai mari.

Iulian Tenie, administrator hotel: Copiii beneficiază de gratuitate la serviciile de masă și cazare, iar mai nou de la 1 iulie am ales să coborăm tarifele la camerele family la nivelul camerelor duble, reprezentând aproximativ 20% din prețul inițial

Potrivit autorităților, în cursul săptămânii numărul turiștilor înregistrați oficial scade la jumătate față de weekend.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO