Tulcea si Constanta au fost maturate de ploi torentiale, care au lasat in urma prapad. Soferii, blocati in propriile masini

29-07-2017 07:59


In orase, apele s-au revarsat si au acoperit strazile, iar soferii s-au trezit ca nu mai pot iesi din autoturisme. In schimb, in localitatea Mihail Kogalniceanu , o viitura a omorat 70 de animale.

 

Judetul Constanta s-a aflat sub cod portocaliu de vreme extrema, iar la pranz, orasul era inundat, dupa ce a plouat torential si au cazut peste 70 de litri pe metrul patrat.

Intersectiile din apropierea statiunii Mamaia erau adevarate lacuri. In mijlocul unei intersectii, cateva masini incercau sa traverseze balta. Parca marea se mutase in oras.

Ca sa traverseze o strada, cativa oameni se tineau unul de altul.

Multi soferi s-au dezbracat pentru a ajunge la masini. Angajatii unei spalatorii auto au iesit afara disperati pentru ca apa a intrat peste tot. Se intrebau unde sunt angajatii de la regia locala de apa.

La Tulcea, in doar 15 minute, timp in care a plouat torential, strazile au fost acoperite de puhoaie de apa. Canalizarea refacuta acum cativa ani cu zeci de milioane de euro a cedat. Cativa localnici se bucurau ca au reusit sa treaca prin valtoare.

 

Dimineata, si centrul orasului Tulcea era inundat. Un trecator a suprins intr-o fotografie un soarece prins intr-o gura de canalizare. Fugise din subteran din cauza apei.

In comuna Frecatei din Tulcea, o ambulanta care transporta un pacient la spital, a ramas blocata in balti, iar un echipaj ISU a reusit cu greu sa ajunga la ea.

O ploaie torentiala a facut prapad si la Cernavoda. In zona centrala, apa avea pe strazi peste un metru si jumatate. Mai multe masini au fost acoperite de suvoaie. Iar cand apele s-au retras erau pline de noroi.

Si un parc din oras a fost facut una cu pamantul de vijelia care a maturat localitatea, iar mai multe magazine au fost inundate.

VIDEO PROTVPLUS.RO