De ce a murit Victor Socaciu. Soția sa a dezvăluit cauza decesului: „A fost șoc septic”

Ultima actualizare: 29-12-2021 15:25

Trupul nensuflețit al cântărețului folk Victor Socaciu a fost depus la Parlament, întrucât el a fost și parlamentar timp de patru ani.

Artistul s-a stins într-un spital din Capitală, la 68 de ani. Generații întregi i-au fredonat melodiile sale care au adus alinare și speranță în anii grei ai dictaturii comuniste. Victor Socaciu va fi înmormântat joi la Cornu, locul său de suflet din ultimii zece ani.

Acoperit de florile celor dragi și înconjurat de lumină, trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu a fost depus la Parlament.

Este ultimul loc în care toți cei care vor să îi aducă un ultim omagiu, pot să o facă.

Marți, familia, colegii și prietenii au venit la Sala Palatului pentru momente de reculegere.

Fiica lui Victor Socaciu: ”În primul rând e tată pentru mine, un tată iubitor. Acum suntem uniți în rugăciune pentru sufletul lui tata. O așteptăm și pe sora noastra, Iulia, să vină. A iubit patria asta mai mult decat l-a iubit patria pe el.''

Brandușa Simion, soția cântărețului, sfâșiată de durere a fost îmbrățișată de cei mai buni prieteni care le-au fost alături.

Brandușa Simion, soția lui Victor Socaciu: ”Lasă o operă monumentală, multe lucruri pe care le-a facut pentru țara asta, atat cât a putut.''

Ioana Dorean, critic muzical: ”E foarte greu. Despre tot ce a facut el cu festivalul am scris. L-am prețuit enorm și e o foarte mare pierdere pentru noi toți. Dumneavoastră sunteți tineri. Încercați pe cât puteți să ascultați și să înțelegeți de ce este o pierdere uriașă. Să-l ierte Dumnezeu.''

Colegii si prietenii cu care Victor Socaciu a împărțit scena în țară și în străinătate, încă de la 17 ani când și-a început cariera, au venit să-i aducă o floare.

Ducu Bertzi: ”Am rămas tot mai puțini. Dumnezeu să îl odihnească. Am o mie de amintiri frumoase și le voi păstra pe toate. Voia să jucăm o partidă de șah la Techirghiol și n-am mai apucat.''

Soția lui Ducu Bertzi: ”Din tinerețe, de când l-am cunoscut pe Ducu, i-am cunoscut pe toți, am fost apropiați, ne-am susținut când a fost dificil și anii au trecut și am ajuns aici.''

De ce a murit Victor Socaciu

Victor Socaciu s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din București, unde fusese internat. Artistul suferea de diabet, insuficiență renală si cardiacă. În primăvară, făcuse și COVID și, după tratamentul primit in spital, învinsese boala. Însă a revenit la spital in noiembrie cu probleme post-Covid.

Brandușa Simion: „Afost bine, a fost la spital pentru o intervenție minoră. Acolo a contractat o infecție nosocomială și cauza decesului a fost șoc septic. În toate spitalele există, mai ales când faci intervenții. E un lucru știut că în toate spitalele există bacterii.

Brandușa Simion: „A ajuns la spital pe 19 noiembrie. Avea un post-COVID, acumula pleurezie, lichid la plămâni și a fost pentru trei zile să facă un drenaj. Asta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo au apărut complicațiile. A avut multe momente în care și-a revenit și îmi spunea că vrea să ajungă la Bistrița pe 3 decembrie, că îl așteaptă oamenii. Ar fi vrut să ajungă și pe 16 decembrie aici, în București.”

Soția artistului spune că ii va respecta ultima dorință și îl va înmormânta la Cornu, joi, unde a trăit în ultimii 10 ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO