Mii de oameni au iesit din nou in strada, in toata tara, sa protesteze impotriva Guvernului. "Noi n-am obosit... ghinion"

×
Codul embed a fost copiat

Cateva mii de persoane au protestat miercuri pentru a noua seara consecutiv, in mai multe orase din tara, in pofida ninsorilor si a temperaturilor scazute.

Cei mai multi oameni au iesit in strada sa ceara demisia Guvernului la Cluj, Sibiu si Iasi. La Galati, un manifestant a adus o pancarta pe care scrie "In loc sa muncesc, stau si va pazesc", relateaza News.ro.

ALBA IULIA

Aproximativ 120 de persoane participa, miercuri seara, la proteste in Alba Iulia si Sebes, oamenii cerand demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu si afisand pancarte cu mesaje precum ”Noi n-am obosit...Ghinion!”.

La Alba Iulia, cele peste 60 de persoane s-au adunat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiu, unde au ramas timp de aproape o ora cantand ”Desteapta-te romane!”, dar si ”Imnul golanilor”.

Citește și
Klaus Iohannis, protest Cotroceni
"Suntem romani, dar nu suntem ai tai!" Cum a fost intampinat Klaus Iohannis de oamenii care au protestat ieri, la Cotroceni
Orientul Mijlociu fierbe. Uciderea liderului Hezbollah lasă Occidentul neputincios în timp ce Israelul urmărește victoria

Protestatarii au pornit apoi intr-un mars pe strazile orasului scandand ”Romania, trezeste-te!”, ”Uniti salvam toata Romania!”, ”Hotii”, ”Demisia!”, ”Jos Guvernul!” sau ”Jandarmeria, jos palaria!”.

Un protest similar are loc si la Sebes, unde aproximativ 60 de persoane s-au adunat in centrul orasului si scandeaza lozinci impotriva Guvernului si a PSD precum ”Jos Guvernul”, ”Demisia!” sau ”PSD – ciuma rosie!”.

ARAD

In Arad, aproximativ 50 oameni s-au adunat din nou in centrul orasului, pentru a cere demisia Guvernului. Multi dintre ei sunt aceiasi ca si marti seara, cand au protestat timp de doua ore in Piata Revolutiei. Participantii nu scandeaza si nu au nici pancarte, fluturand doar un tricolor. Ei si-au propus sa stea in strada pana in jurul orei 21.00.

"Noi consideram ca acest guvern nu mai prezinta incredere si trebuie sa plece. Vom reveni in strada cat e nevoie", a spus un barbat.

BRASOV

Aproximativ o suta de oameni au iesit in strada si la Brasov, unde ninge si temperatura este scazuta, ei adunandu-se in fata Prefecturii.

Manifestantii au vuvuzele si steaguri tricolore si striga ”Demisia” si ”Nu vrem sa fim o natie de hoti”.
Pe retelele de socializare se anunta proteste mai ample sambata si duminica.

CLUJ

Si aproximativ trei mii de clujeni s-au adunat si miercuri seara, incepand cu ora 19.30, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.
Oamenii scandeaza ”Uniti salvam toata Romania” si au steaguri tricolore si pancarte cu mesaje impotriva Guvernului.
La ora transmiterii acestei stiri, mai multi protestatari se adreseaza celor prezenti de pe o scena amplasata in fata statuii lui Matei Corvin din Piata Unirii.

CONSTANTA

La Constanta, aproximativ 50 de persoane s-au strans, de la ora 18.00, in fata Prefecturii, unde scandeaza ”Demisia”, ”Jos Guvernul!” si ”PSD, ciuma rosie”.

La ora 20.00, manifestantii au plecat intr-un mars prin centrul orasului, pe acelasi traseu ca si marti seara, urmand sa revina in zona de unde au pornit.

CRAIOVA

Si aproximativ 30 de craioveni protesteaza in Piata "Mihai Viteazul" din oras.

Oamenii cer demisia Guvernului, ei scandand lozinci impotriva premierului Sorin Grindeanu si a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

GALATI

Aproximativ de 80 persoane s-au strans, miercuri seara, in zona centrala a municipiului Galati, pentru a protesta fata de Guvern, manifestantii scandand lozinci precum "Demisia" sau "Hotii".

Protestatarii s-au adunat, ca si in serile precedente, pe platoul din fata sediului Prefecturii Galati, incepand cu ora 18.00, spunand ca nu mai au incredere in actualul Guvern.

Oamenii scandeaza "Jos Guvernul mincinos", "Demisia", "Dragnea, DNA sa vina si sa te ia", "Hotii", un manifestant aducand si o pancarta pe care scrie "In loc sa muncesc, stau si va pazesc".

Totodata, protestatarii au scris pe zapada proaspat depusa "#REZIST".

IASI

Aproximativ 200 de oameni protesteaza, pentru a noua seara consecutiv, si in Piata Unirii din Iasi, pe o ninsoare puternica, cerand demisia Guvernului.

Oamenii s-au adunat incepand cu ora 19.00 in zona centrala a orasului, ei scandand ”Hotii, hotii”, ”PSD, ciuma rosie” si ”Jos Guvernul”.

De asemenea, ei au steaguri steaguri tricolore si ale Uniunii Europene, dar si fluiere.

SIBIU

Sibienii s-au adunat de la ora 19.00 in Piata Mare din centrul orasului, unde la ora transmiterii acestei stiri continua sa vina grupuri de oameni.

Daca la inceputul actiunii erau mai putin de doua sute de persoane, in jurul orei 19.30 numarul protestatarilor a depasit 300, iar in jurul orei 20.00 numarul acestora ajunsese la aproximativ o mie.

Unii dintre protestatari au adus cu ei biciclete, asa cum a fost facut apelul pe Facebook. Pe grupul special unde se organizeaza protestatarii, unii dintre ei au propus, miercuri, ”sa dinamizeze” protestul si sa plece intr-un mars cu bicicletele.

La un moment dat, oamenii au inceput sa cante Imnul National.

Articol recomandat de sport.ro
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Citește și...
Piata Victoriei din Capitala a fost iarasi animata, pentru a noua seara la rand, in ciuda ninsorii:
Piata Victoriei din Capitala a fost iarasi animata, pentru a noua seara la rand, in ciuda ninsorii: "E cod ROSU de hoti"

Cateva mii de oameni si-au strigat nemultumirile, au cerut demisia Guvernului, dar au si deszapezit. Proteste au fost si in alte orase din tara, iar manifestantii spun ca nu au de gand sa renunte.

"Suntem romani, dar nu suntem ai tai!" Cum a fost intampinat Klaus Iohannis de oamenii care au protestat ieri, la Cotroceni

Seful statului, Klaus Iohannis, a vrut miercuri seara sa discute cu protestatarii adunati in fata Palatului Cotroceni, care ii cer demisia. A fost insa primit cu huideli de cele cateva sute de persoane si, in scurt timp, presedintele a plecat.

"Romanul s-a nascut poet". Povestea din spatele celor mai creative mesaje de pe pancartele folosite la protest

Proiectii luminoase pe cladiri, scandari, pancarte cu mesaje pe cat de inteligente, pe atat de amuzante, dansuri, vuvuzele si mii de distribuiri pe Facebook.

Recomandări
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor
Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru marea viitură de pe Dunăre. Ce le-au cerut primarilor

Se fac pregătiri intense pentru viitura de pe Dunăre care se va suprapune de duminică, 29 septembrie, și cu ploi torențiale aduse în țara noastră de un ciclon mediteranean.

Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău
Investiție de 25 de milioane de euro. O companie străină inaugurează o nouă fabrică în care va produce cărămidă, în Buzău

După scumpirile serioase din ultimii ani, prețurile materialelor de construcții încep să se potolească.

Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”
Israelul, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah, care se ascundea de câțiva ani: ”Pentru oricine ne amenință, o să vă găsim!”

Hezbollah a confirmat moartea liderului său, șeicul Hassan Nasrallah, după ce aviația israeliană a bombardat buncărul unde a fost localizat, într-o suburbie a Beirutului.