Trei copii si doua femei, salvati din mijlocul apelor, in Hunedoara. Un trecator si-a riscat viata pentru o copila de 13 ani

Ultima actualizare: 24-07-2014 07:10

Operatiune dificila in Hunedoara, pe raul Strei: trei copii si doua femei au fost salvati din mijlocul apelor de pompieri. I-a surprins o viitura pe o insula, dupa ce barajul din zona a fost deschis.

Cand au vazut ca apa tot creste in jurul lor, femeile au cerut disperate ajutorul oamenilor de pe mal, care au chemat pompierii. Unul dintre copii, o fetita de 13 ani, a fost cat pe ce sa fie luata de curentii puternici, cand se apropia de mal, tinandu-se de o franghie a pompierilor.

Apa le ajungea pana la brau pompierilor, iar curentii puternici riscau sa-i ia si pe ei.

Un trecator care s-a incumetat sa le ajute pe femei, a reusit sa ajunga pana la insula unde erau izolate. El este cel care o ajuta pe fetita de 13 ani sa se prinda mai bine de coarda pompierilor. Fetita nu are forta, asa ca apa care vine cu o putere extraordinara, o acopera si pare ca o inghite cu totul. Atunci, barbatul merge sa o ajute si isi risca din nou viata. Sta langa ea si fac impreuna cate un pas pana la mal.

Ajunsa la mal, ingrozita de moarte, fetita de 13 ani refuza sa mai dea drumul coardei. Abia cand medicii si pompierii o apuca de brate, rasufla usurata.

Dupa 2 ore si jumatate de interventie dramatica si dificila, cele doua femei si cele 3 fetite, una de numai 5 ani, au fost in final aduse la mal.

Autoritatile din Hunedoara le atrag atentia celor care merg la plaja pe raul Strei ca zilnic se fac deversari controlate, asa ca nu au voie sa faca baie. Numai in ultimele zile 12 persoane au ramas izolate in mijlocul apelor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO