Trei case au ars în Bucureşti, din cauza unui locatar care se încălzea cu lemne şi cauciucuri

21-11-2017 07:22


Trei case din Sectorul 1 al Capitalei au fost serios afectate azi-noapte... dintr-un foc. Flăcările - izbucnite la un acoperiş - s-au întins de la o locuinţă la alta cu repeziciune şi au semănat panică printre vecini.


Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, la acoperişul unei case. Flăcările au luat rapid amploare şi s-au extins la alte două locuinţe, lipite de aceasta. Alarmaţi, şi proprietarii, şi vecinii au ieşit imediat în stradă.

"Ies din casă şi când mă uit pe scara în sus, ieşea fum ca la balamuc, şi când am ieşit afară flăcările erau deja..."

Unul dintre vecinii care s-au trezit cu acoperişul casei cuprins de foc s-a avântat în mijlocul pârjolului, în speranţa că-l poate opri. Tot el a şi sunat la pompieri. "Eram pur şi simplu în casă, mă uitam la TV şi am văzut de-odată flacără mare, am început să ţip, n-aveam telefonul, apoi l-am găsit, am sunat, am intrat înăuntru..."

La locul incendiului au ajuns 7 autospeciale de la ISU. Oamenii cred că totul ar fi pornit de la un sistem de încălzire, probabil o centrală pe lemne sau o sobă.”

"Eu am gaze, vecinul meu face cu lemne, cu cauciucuri, cu...", spune un bărbat.

Intervenţia pompierilor a durat câteva zeci de minute.

cpt. Radu Mareş, ISU Bucureşti – Ilfov: "Trei proprietăţi cu o suprafaţă totală de cca 350 de m pătraţi. Nu avem victime din fericire, lucrăm la decopertarea tablei de pe acoperiş şi la lichidarea ultimelor focare ascunse."

Cauza incendiului va fi lămurita în urma unei anchete.

VIDEO PROTVPLUS.RO