Traian Basescu, citat in procesul barbatului care l-a scuipat. Cand ar putea aparea presedintele in fata instantei


Ultimul update: Duminica 12 Octombrie 2014 06:54
Data publicarii: Joi 09 Octombrie 2014 11:56
Categorie: Stiri actuale
basescu

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa fie citat in procesul lui Adrian Zglobiu, care l-a scuipat pe seful statului in luna mai, la Constanta, au decis, joi, magistratii Judecatoriei Constanta.

Primul termen al procesului in care Adrian Zglobiu este judecat pentru tulburarea linistii si ordinii publice a avut loc joi dimineata la Judecatoria Constanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste si:

Traian Basescu a depus plangere penala la Parchet impotriva barbatului care l-a scuipat

Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat pe Basescu, a incercat sa se sinucida. Refuzul de care s-au lovit anchetatorii

Magistratii au decis citarea partii vatamate, respectiv presedintele Traian Basescu, acordand un nou termen in proces pentru 20 noiembrie. "S-a amanat pentru lipsa de procedura cu partea vatamata, s-a fixat un nou termen pe 20 noiembrie", a declarat Adrian Olteanu, avocatul lui Adrian Zglobiu.

El a precizat ca seful statului NU este obligat sa se prezinte in instanta, putand fi reprezentat de un aparator ales sau din oficiu.

In 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, sub acuzatia de tulburare a linistii si ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecatoria Constanta. Barbatul, in varsta de 39 de ani, din Constanta, l-a scuipat in fata, de la o distanta foarte mica, pe presedintele Traian Basescu, in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc in 24 mai, in dana de pasageri a Portului Constanta.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus la sediul Politiei Judetene Constanta, ulterior fiind audiat si la Parchetul Tribunalului Constanta. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara ca acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnalistilor ca a fost deranjat de cantecele patriotice de la ceremonie, "cantate pentru Basescu". "Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?", spunea constanteanul. Intrebat apoi daca regreta gestul facut, barbatul a raspuns: "Regret ca nu am emigrat din Romania, ca am fost fraier sa raman".

Barbatul a fost retinut de procurori, in noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri si alte violente, dar ulterior anchetatorii au schimbat incadrarea juridica in cazul sau, el fiind cercetat pentru tulburarea linistii si ordinii publice. In aceeasi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Politiei, dupa expirarea ordonantei de retinere. In 26 mai, reprezentantii Parchetului Tribunalului Constanta au anuntat ca presedintele Traian Basescu a depus plangere penala impotriva barbatului pentru infractiunea de ultraj, plangerea fiind transmisa prin e-mail.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO