Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat pe Basescu, a incercat sa se sinucida. Refuzul de care s-au lovit anchetatorii

28-05-2014 11:12


Adrian Zglobiu

Barbatul care sambata l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu in Portul Constanta a incercat sa se sinucida, miercuri, in momentul in care un echipaj de Politie urma sa-l ia de la locuinta sa.

Acesta urma sa fie dus la spital pentru o expertiza psihiatrica, el taindu-se cu un cutit pe maini, gat si abdomen, potrivit Mediafax.

UPDATE Ora 15:50

Adrian Zglobiu a refuzat internarea in Sectia de Psihiatrie de la Palazu Mare, dupa ce, initial, fusese de acord sa fie expertizat psihiatric, procurorii cerand acum in instanta dispunerea unei astfel de masuri.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanta, procurorul de caz a mers, miercuri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde Adrian Zglobiu fusese dus in urma tentativei de sinucidere. Acolo, barbatul le-a spus anchetatorilor ca vrea sa fie internat pentru expertiza psihiatrica, cerand sa fie dus cu o ambulanta la Sectia de Psihiatrie. Ulterior, ajuns la Sectia de Psihiatrie de la Palazu Mare, Zglobiu a refuzat sa mai fie internat, astfel ca oamenii legii au fost nevoiti sa il duca acasa. "In acest caz, s-a solicitat in instanța masura expertizarii psihiatrice a suspectului", spun sursele citate, care au precizat ca, pana la decizia magistratilor, Zglobiu poate sa stea acasa.

Desfasurarea evenimentelor din dimineata de 28 mai

Adrian Zglobiu a incercat sa se sinucida miercuri dimineata, cand un echipaj de Politie a mers la domiciliul lui Adrian Zglobiu pentru a pune in aplicare o dispozitie a procurorului de caz privind insotirea barbatului la expertiza psihiatrica ce urma sa fie facuta la Sectia de Psihiatrie de la Palazu Mare.

La vederea oamenilor legii, barbatul a fugit in spatele casei si, cu un cutit, a inceput sa-si provoace rani pe brate, pe gat si pe abdomen. El a fost imobilizat de unul dintre agentii prezenti. La fata locului, a fost chemata o ambulanta si, dupa ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Medicii spun ca barbatul si-a provocat rani superficiale, care nu ii pun viata in pericol. Adrian Zglobiu a fost dus inca de luni la Sectia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi suspus unei expertize psihiatrice complexe, actiune ce ar putea dura si cateva saptamani.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adrian Zglobiu va fi expertizat psihiatric pana cand medicii vor stabili cu certitudine daca este sau nu sanatos si daca are discernamant, actiune care ar putea dura mai multe saptamani.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO