The Independent: "Sunteti ingrijorati din cauza emigrantilor? Atunci duceti-va si traiti in Romania"

Campanie Gandul

Cotidianul britanic The Independent scrie ca Bucurestiul da o replica in "razboiul" dintre Romania si Marea Britanie pe tema emigrantilor, lansand o campanie agresiva de promovare a turismului.

"Jumatate din femeile noastre arata precum Kate. Cealalta jumatate ... ca sora ei.", scriu cei de la The Independent despre mesajele lansate in campania declansata de Gandul.

The Independent considera ca Romania a venit cu o contralovitura in acest "conflict" al temerilor de la Londra (cu privire la fluxul de emigranti romani care ar putea navali in Marea Britanie), prin intermediul unei campanii "obraznice" de convingere a englezilor sa calatoreasca in Est si sa se mute la Bucuresti.

"Aveti vremea rea, nu sunt locuri de munca si nici locuinte? Nu suna prea bine. De ce nu veniti in schimb sa locuiti aici?" - este unul dintre mesajele Gandul citate de The Independent, care mai considera ca aceasta campanie este una amuzanta.

Restrictiile de calatorie in Marea Britanie pentru cetatenii bulgari si romani vor fi ridicate la sfarsitul anului 2013 si, conform The Independent, se banuieste ca autoritatile engleze ar fi in spatele unei campanii de descurajare, pentru a proteja Anglia de "invazia" emigrantilor din cele doua tari si pentru a corecta impresia ca strazile din Anglia "sunt pavate cu aur".

Citește și
Keep Calm
Campanie Gandul: "S-ar putea ca noua sa nu ne placa Marea Britanie, dar voi o sa iubiti Romania"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Berea noastra la draught este mai ieftina decat apa voastra imbuteliata", spune un alt mesaj, despre care The Independent scrie ca ar putea fi in curand vizibil pe site-urile populare de turism despe Romania, aeroporturi, hoteluri - "si posibil chiar la Londra".

Mihai Gongu, directorul de creatie al acestei campanii, a explicat pentru The Independent ca romanii au 11 definitii pentru "umor": "Englezii au cel mai bun umor, insa si noi suntem destul de buni", a spus el.

"Cei mai multi dintre noi suntem decenti, muncim din greu si ne platim taxele, in Romania sau in chiar in Marea Britanie", a declarat Gongu, care spera ca aceasta campanie va imbunatati imaginea Romaniei. In plus, a mai adaugat el, "majoritatea romanilor din Anglia ajuta la cresterea economiei".

Prin promovarea formala a invitatiei de a vizita Romania, el spera ca britanicii vor intelege ca romanii sunt niste oameni "draguti, simpatici si prietenosi" si ca nu toti sunt "hoti si cersetori".

"Trebuia sa reactionam, sa vorbim despre lucrurile bune. Imaginea Romaniei creata in Marea Britanie este partinitoare... Noua ne place sa ne petrecem timpul cu familiile noastre si sa iesim la o bere cu prietenii dupa munca. Suntem exact ca toti ceilalti. Familia noastra este ca o familie britanica, clasica", a mai spus Mihai Gongu.

Perceptiile negative asupra celor doua tari nu au ramas neobservate de Bulgaria, care a alocat 444.000 de leva (aproximativ 192.000 de lire sterline) pentru o campanie care sa imbunatateasca imaginea tarii, care este membru al Uniunii Europene.

The Independent mai scrie ca europarlamentarii Bulgariei si Romaniei au trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in care se plang de tratamentul josnic al Marii Britanii fata de "cei mai noi membri".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Campania Gandul a facut impresie buna in Marea Britanie. Ce spun jurnalistii straini
Campania Gandul a facut impresie buna in Marea Britanie. Ce spun jurnalistii straini

Mesajele din campania Gandul.info, care ii invita pe britanici la noi in tara, au facut impresie buna in Marea Britanie si nu numai.

Campanie Gandul:
Campanie Gandul: "S-ar putea ca noua sa nu ne placa Marea Britanie, dar voi o sa iubiti Romania"

Cu acest slogan, Gandul.info a lansat o campanie prin care-i incurajeaza pe romani sa reactioneze la mesajele cotidianului britanic ''The Guardian'', care ne indeamna sa stam departe de Regatul Unit, pentru ca este o mizerie in care ploua tot timpul.

CTP, la Gandul LIVE:
CTP, la Gandul LIVE: "Daca acest martafoi ajunge presedintele Romaniei, ma retrag din gazetaria politica"

CTP, la Gandul LIVE: "Daca acest martafoi ajunge presedintele Romaniei, ma retrag din gazetaria politica".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.