Teroarea instituită de Mihai Lucan. Medicul urolog ar fi secționat intenționat artera unui pacient, ca să compromită un coleg

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 18:22
Categorie: Actualitate

Sunt tot mai multe şi mai periculoase acuzaţiile la adresa medicului urolog Mihai Lucan. Acesta ajunsese să îi percheziţioneze pe unii dintre cei care intrau în biroul său, inclusiv pe medici, ca să se asigure că nu au tehnică de înregistrare.

Sunt declaraţiile uluitoare făcute de medicul Mihai Suciu, cel care şi-a făcut curaj să povestească prin ce a trecut din momentul în care şi-a arătat opoziţia faţă de practicile lui Lucan. Cel din urmă ar fi vrut chiar să îl saboteze când efectua un transplant şi ar fi pus intenţionat în pericol viaţa unui pacient, fapt consemnat de procurori.

În 15 martie 2017, Ilie Tudor ajungea, în sfârşit, pe masa de operaţie pentru transplantul de rinichi care avea să îi salveze viaţa. În timpul intervenţiei, lucrurile au luat o întorsătură dramatică. Procurorii spun că profesorul Mihai Lucan ar fi secţionat artera renală intenţionat, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona întreaga operaţie.

Ilie Tudor, pacient: „Am început să îmi pun întrebări. Au fost puţine transplanturi şi taman la mine a fost. Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să ştiu mai multe. Familia mea a fost şocată. Eu, ca om terminal cu multe suferinţe, sunt mai antrenat: ori că fusese neglijență, ori că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?

Reacţia lui Victor Socaciu, după ce a fost acuzat că a primit un transplant "preferenţial" de la medicul Lucan

S-a ajuns aici, reiese din rechizitoriu: „Pentru a-l pune într-o situație dificilă pe medicul Suciu, cu care se afla într-o stare de vădită adversitate, pretextând că dorește să participe, în mod direct, la operațiunea ce presupunea pregătirea grefei renale, în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, Mihai Lucan a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical, practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi condusă de către Suciu, părăsind la scurt timp sediul.”

Ilie Tudor, pacient: „Cele mai mari şanse, dacă nu reuşeau să oprească hemoragia, era să intru în şoc şi să mor."

Medicii şi asistentele care erau în sală au declarat, la unison, că incidentul nu avea cum să se producă altfel ,din moment ce rinichiul fusese verificat şi testat înainte să ajungă în mâna lui Lucan.

Mihai Suciu, medic specialist urolog:Ceva s-a întâmplat acolo. Se investighează.”
Reporter: „Cine a văzut?”
Mihai Suciu:Au văzut toţi cei care erau acolo.”
Reporter: „Vă este frică?”
Mihai Suciu: „Mi-a fost frică.”
Reporter: „Acum vă este frică?”
Mihai Suciu:Mi-e frică mai mult pentru familie, că ei se sperie mai tare.”

Mai ales că, susţine el, medicul Lucan şi-ar fi întins influența peste oameni din toate domeniile, ca o caracatiţă. Suciu este convins că a devenit duşmanul medicului Lucan după ce a mers la un avocat, căruia i-a cerut să îi facă o petiţie pentru Ministerul Sănătăţii, în care să povestească despre neregulile din Institut. În schimb, avocatul ar fi înregistrat convorbirea și i-ar fi pus-o la dispoziţie lui Lucan.

Mihai Suciu: „M-au percheziţionat când am intrat în birou, m-a întrebat cui am spus lucrurile alea, cu cine am stat de vorbă. Și mi-a zis că ar avea înregistrarea cu mine, pe care o va trunchia, astfel încât să rezulte nu ştiu ce. ”

Profesorul Lucan ar fi instaurat un regim de teroare în Institutul de Urologie după cum povestesc foştii săi colegi.

Dr. Silviu Moga Manager, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj: „Recurgea la ameninţări şi la agresiuni fizice. Toți angajaţii, inclusiv eu, am primit la un moment dat câte o lovitură din partea profesorului, încercând să ne intimideze. Tot el spunea că aici există un singur comandant, restul sunt soldați.”

Vineri, medicul Mihai Lucan trebuie să se prezinte la Bucureşti, pentru controlul judiciar. Apărătorii săi nu au dorit să comenteze aceste acuzaţii.

Noi dezvăluiri în cazul medicului urolog Mihai Lucan, făcute de fostul ministru Vlad Voiculescu

Noi dezvăluiri în cazul medicului urolog Mihai Lucan, făcute de fostul ministru Vlad Voiculescu

TAROM

Schimbarea făcută azi-noapte de Tarom. Ce trebuie să știe pasagerii operatorului de stat

Accident cu 4 mașini în Capitală. Șoferii aruncă vina unul pe celălalt

Cai răniți de mașini de teren care participau la o cursă, în Bihor. Filmul incidentului macabru

Un clujean s-a predat singur poliției, fiind acuzat că ar fi acostat 2 eleve

Cioban, supărat pe un poliţist care nu lua mită: „Sunt oameni care nu poţi să trăieşti cu ei”

Piese pentru adolescenţi, la teatrele din Bucureşti. "S-au îmbrăcat în negru şi au început să facă pe ninja"

Mirces Dumitru

Scandal între rectori şi minister. Universitatea București, în grevă japoneză

Un bărbat din Bacău, supărat că fratele său nu-i dă calul, a dat foc satului

Fermierii se pregătesc iar de profituri mari cu cultura-minune. Au sacrificat grâul pentru ea

UE vrea să-i protejeze pe cei care denunţă abuzuri din instituţiile în care lucrează

Moldoveanul împuşcat şi apoi plimbat între spitale ar fi fost şi jefuit de 12.000 euro

A murit Dinu C. Giurescu, istoric şi vicepreşedinte al Academiei Române