Dosarul Lucan. Noi descinderi la clinica celebrului medic din Cluj


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 16:27
Categorie: Stiri Sanatate

Procurorii DIICOT au descins din nou miercuri dimineaţa la clinica privată a profesorului Mihai Lucan, de unde au ridicat mai multe documente.

Medicul este bănuit de anchetatori că ar fi adus un prejudiciu de peste 5 milioane de lei Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj. În prezent, el se afla în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT au ajuns puţin după ora 11 la clinica privată a renumitului urolog, de unde au ridicat mai multe plase cu documente, care vor fi folosite cel mai probabil ca probe în dosarul în care este anchetat Mihai Lucan, fiul sau dar şi fostul manager al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

Cu toţii sunt suspectaţi că ar fi delapidat fondurile spitalului public de transplant renal, iar prejudiciul - susţin procurorii se ridică la peste 1 milion de euro. Una dintre cele mai grave acuzaţii aduse de procurorii DIICOT este cea potrivit căreia pacienţii erau operaţi la clinica privată a lui Lucan cu aparatură care aparţinea Institutului de Urologie şi pentru care plăteau sume cuprinse între 3 mii şi 6 mii de euro. Pentru tratamentul postoperator erau trimişi însă la stat, mai susţin anchetatorii.

Profesorul Mihai Lucan a fost plasat în arest la domiciliu, iar fiul acestuia şi fostul manager al institutului sunt sub control judiciar.

VIDEO PROTVPLUS.RO