Temperaturi arzatoare in toata tara. Cum va fi vremea in urmatoarele zile si in ce zone va ploua

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Astazi, caldura devine si mai inversunata. Aversele mai apar in vest si prin nord, iar maximele vor fi cuprinse intre 27 si 37 de grade, cu 34 de grade la Miercurea Ciuc.

In Dobrogea si in Baragan va fi soare, se incalzeste rapid si pe la amiaza se instaleaza canicula. Aerul devine irespirabil si temperaturile ating frecvent 37 de grade la umbra. Noaptea va fi calda, chiar tropicala, cu minime de peste 20 de grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, aerul devine tot mai fierbinte, soarele nemilos si maximele aproape de nesuportat. Foarte mari probleme dupa-amiaza: ramaneti la umbra!

Caldura mare si in nordul Moldovei sau in Bucovina. Cer senin si pe aici, vant fierbinte, stres termic extrem. Atmosfera devine inabusitoare pe la pranz si in orele urmatoare.

In nordul Transilvaniei si in Maramures sunt asteptate averse si vijelii in prima parte a zilei. Mai tarziu se insenineaza si se face foarte cald. Sunt si avertizari de inundatii pe multe rauri din zona. Se pot depasi cotele de inundatii.

In vestul tarii, va aparea si soarele, dar o sa mai vina ceva averse. Vor fi ploi torentiale, abundente si se mai pot produce vijelii. Si aici hidrologii au dat avertizari de depasire a cotelor de atentie pe majoritatea raurilor. Maximele sunt putin mai placute decat in estul tarii.

In tinuturile centrale: vreme calduroasa, la limita caniculei. De fapt, in zona Brasovului se asteapta chiar 35 de grade la umbra. Atmosfera innabusitoare peste tot.

In sud-vestul tarii, ceva mai bine in sudul Banatului, caldura sufocanta in vestul Olteniei. Nu mai apar nori de ploaie deocamdata. Cald o sa fie si la noapte.

In sudul tarii, va fi arsita mare. Norii se imprastie, vantul va sufla domol si temperaturile depasesc 35 de grade la umbra. Spre amiaza si mai tarziu, aerul devine irespirabil; indicele temperatura - umezeala depaseste limitele suportabilului.

In Bucuresti, azi se incalzeste cu repeziciune. Dupa pranz avem canicula si atmosfera sufocanta. Ramaneti la umbra! Zapuseala va persista cateva zile.

(Mare)
La mare: vreme foarte buna, briza racoroasa, maxime peste valorile obisnuite.
Apa marii ramane rece: ieri a avut 18 grade, azi tot cam asa.

(Munte)
La munte: nefiresc de cald. Dimineata va fi insorita, dar
dupa pranz revin aversele, in mai multe reprize.
Se pot acumula 30 l/mp.

Prognoza pe trei zile:

BUCURESTI: o caldura naucitoare in urmatoarele ore. Dupa pranz apare canicula, atmosfera devine inabusitoare si stresul termic va fi extrem. Ramaneti la umbra!

MARTI, aerul se incinge parca si mai tare. Norii vor fi rari, vantul slab si termometrele o iau razna... Mare grija cu iesirile in plin cuptor.

MIERCURI: Canicula apare si joi dupa pranz. Disconfortul termic va fi foarte mare, atmosfera sufocanta, iar ploile ar putea aparea abia la inceputul noptii.

VINERI: Nu se racoreste nici vineri. Caldura greu de indurat peste zi, cativa nori si conditii de averse incepand din a doua parte a zilei.


LITORAL: Vreme foarte buna, briza racoroasa, maxime peste valorile obisnuite. Apa marii ramane rece: azi are 18 grade, maine tot cam asa.

MARTI se anunta vremea nemaipomenit de calda. Asta inseamna pana la 32 de garde. Cerul ramen senin, vantul va fi activ si, daca isi schimba directia, ar putea aduce apa mai calda dinspre nord...

JOI cam aceeasi situatie; caldura nefireasca, foarte putini nori, briza avtiva.

VINERI  vor fi pana la 30 de grade prin statiuni si putem spera la o incalzire a apei marii.

 

MUNTE E nefiresc de cald astazi. Dimineata va fi insorita, dar
dupa pranz revin aversele, in mai multe reprize. Se pot acumula 30 l/mp.

MARTI la fel: caldura mare, mult soare dimineata, averse dupa pranz si la inceputul noptii.

JOI, pe fondul aerului fierbinte mai apar ploi de scurta durata in a doua parte a zilei. Pot fi abundente.

VINERI scenariul este cam acelasi: soare in prima parte a zilei, averse mai tarziu. Caldura persista in toate masivele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO