Tanarul care l-a inregistrat pe preotul Cristian Pomohaci in timp ce ii facea avansuri doreste sa fie audiat de procurori

Ultima actualizare: 17-07-2017 10:52

Tanarul care l-a inregistrat pe preotul-cantaret Cristian Pomohaci, in timp ce ii cerea favoruri sexuale, face primele declaratii publice in acest episod stanjenitor

El sustine, ca dovezile sunt reale, si vrea ca preotul, sa fie tras la raspundere. Intre timp, mai multi impresari, au anulat concertele lui Pomohaci.

Mai mult, isi doreste sa fie audiat de procurori cat mai repede. Pe de alta parte, multi impresari au anulat prezenta preotului cantaret la concerte si spun ca, pana nu se va da un verdict in acest dosar scandalos, nu il vor mai solicita la evenimente.

Tanarul, care l-a inregistrat in anul 2013 pe parintele Cristian Pomohaci in timp ce ii cerea favoruri sexuale contra cost, a decis sa vorbeasca. Spune ca intalnirile cu preotul erau destul de deranjante.

Victima: "M-am decis sa il inregistrez cand am vazut ca cazul ia amploare si chiar s-a ajuns la niste exagerari din partea lui si chiar mi-am dat seama ca e foarte pervers mie nu imi venea sa cred unde ajungem si daca era de necrezut ce dorea de la mine, imi era si mila de el."

Baiatul spune ca practica fitness-ul si, probabil, pentru ca arata bine, preotul a fost atras de el. Atunci avea 17 ani. Tanarul mai sustine ca are inca de pe atunci o prietena stabila si nu are alte inclinatii sexuale.

Victima: "Da stii cum ne-am intalnit? Pe strada. < Cand te-am vazut ca treci am murit si am zis ca daca nu fac cunostinta cu baiatul asta, inseamna ca nu-s bun de nimica.> Si s-a uitat la mine si m-am uitat la el. Era dupa Pasti. Mi-ati zis ca anul trecut au fost in 15 aprilie Pastile".

Baiatul, care are acum 21 de ani, isi aminteste ca preotul incerca insistent sa se apropie de el.

Reporter: "Inainte de inregistrarea pe care ai facut-o au mai existat si alte intalniri?"
Victima: "Au mai existat insa rare. Eu nu ii raspundeam asa des la telefon putine si rare. El insista tare. Nu prea voiam sa ma vad cu el asa."
Reporter: "Ce ai simit cand a spus ca te plateste daca faceti sex?"
Victima: "M-am enervat foarte tare cand vrea sex cu mine si m-am abtinut foarte greu. M-am controlat foarte greu. Ma mir ca nu am reactionat."
Reporter: "Te presa? Era presant? Incerca sa te atinga?"
 Victima: "Da, dar nu in zone interzise doar pe bicespsi cat puteam eu sa accept."

Tanarul isi doreste sa fie audiat si sa spuna totul.

Reporter: "Ai fost cautat de procurori si de politie?"
Victima: "Nu am fost cautat. Chiar as vrea sa fiu cautat si sa spun adevarul despre ce este vorba si ce s-a intanmplat atunci si sa fiu audiat de un procuror."

Intre timp, preotul Cristian Pomohaci, care castiga o avere din concertele de muzica populara, incepe sa resimta si in plan artistic scandalul in care este implicat. Impresarii i-au anulat concertele pentru urmatoarele aparitii.

Mihai Rusti, Primaria Bistrita: "Dat fiind contextul, am decis sa nu semnnam contractul cu Preotul Cristian Pomohaci."

In satul natal, insa, oamenii ii tin partea preotului.

Localnic: "Nu il credem in stare de asa ceva. Nu-i adevarat."

De la inceputul scandalului, preotul Cristian Pomohaci nu a mai slujit in biserica si asteapta verdictul superiorilor sai de la Arhipescopia Alba cu privire situatia lui.

Tanarul aflat la munca in Germania asteapta acum sa fie contactat de catre politisti pentru a oferi exact detaliile de care au nevoie anchetatorii in acest caz. El spune ca inregistrarea este reala si a fost facuta cu un telefon mobil pe care il tinea in buzunar. Cat despre preotul Cristian Pomohaci acesta nu a mai ajuns de aproape o saptamana in localitatea Mosuni unde slujea, iar in locul lui Arhiepiscopia a desemnat un preot de la Parohia din Tragu Mures care tine slujbele duminica si in zilele de sarbatoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO