Imagini dramatice in Mehedinti. Pompierii s-au luptat o ora ca sa salveze o turista care a cazut intr-o mina adanca de 30m

Ultima actualizare: 07-03-2016 00:04

Operatiune dramatica de salvare a unei tinere de 24 de ani din Cehia care a cazut intr-un put al unei mine parasite din judetul Mehedinti. Mina fusese inchisa cu mai multi ani in urma, dar nimeni nu a blocat galeria de acces in ea.

Tanara a facut doar cativa pasi si dintr-o data a cazut intr-un hau de mai bine de 30 de metri. A avut noroc cu fratii care o insoteau: au auzit-o tipand dupa ajutor si au dat alarma.

Tanara din Cehia venise de cateva zile la parintii sai, care locuiesc intr-o localitate din Mehedinti. Tatal ei este profesor de limba ceha, pentru ca in localitate este o comunitate de cateva sute de etnici cehi.

Pentru ca era vreme frumoasa, tanara a decis sa faca o excursie in imprejurimi si sa cunoasca locurile. A ajuns insa la mina parasita si un pas gresit a fost suficient pentru ca tanara sa cada cateva zeci de metri intr-un spatiu extrem de ingust. Un pompier alpinist a reusit cu greu sa isi faca loc pentru a ajunge la ea si, cu mare chin, a adus-o la suprafata. Misiunea a durat aproape o ora.

Mihai Stroescu, pompier alpinist ISU Mehedinti: "Are traume, a trebuit sa fiu atent cand am montat dispozitivul cu care am extras-o. Am comunicat cu colegii, a fost dificil ca distanta era destul de mare. Vedeti ca e o mina dezafectata, erau tot felul de sarme, lemne si a trebuit sa fiu atent. A fost protejata."

In cele din urma, misiunea pompierilor s-a incheiat cu bine, iar tanara salvata a ajuns la spital. Are multiple traumatisme si fracturi, dar viata ei nu este pusa in pericol. Mina in care a cazut fusese inchisa in 2006, dupa ce doi mineri si-au pierdut viata acolo. Din pacate, nimeni nu s-a mai ocupat sa ia niste masuri minime de protectie pentru cei care ar intra din curiozitate in galeriile abandonate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO