Tanar de 19 ani arestat dupa ce a facut o retea de prostitutie masculina. Suma uriasa cu care erau taxate sedintele sexuale

Ultima actualizare: 14-11-2014 06:42

Un tanar de 19 ani, din Cisnadie, judetul Sibiu, a fost arestat preventiv, acuzat ca a creat o retea de prostitutie masculina, cu un profit enorm in ultimul an.

Procurorii spun ca a racolat 11 tineri, cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani, pe care ii oferea clientilor din comunitatea gay. Serviciile sexuale erau taxate cu pana la 450 de euro sedinta.

Tanarul, repetent in ultimul an la un liceu din Sibiu, a creat celor 11 tineri profiluri virtuale pe care le-a postat pe mai multe site-uri de profil ale comunitatii gay. Clientii isi alegeau de acolo partenerul dar, ca sa intre in legatura cu el, erau nevoiti sa apeleze la tanarul proxenet. Serviciile erau taxate cu cel putin 100 de lei, dar pretul ajungea si la sume de zece ori mai mari.

Politistii au intrat insa pe fir si o vreme au supravegheat reteaua din interior. Acum, tanarul care a pus la care intreaga afacere a fost retinut, iar judecatorii au decis sa il aresteze pentru 30 de zile.

Tanarul de 19 ani provine dintr-o familie modesta, cu tatal electrician si mama muncitoare. Vecinii stiau ca are o mare pasiune pentru masini si motociclete si banuiesc din acest motiv a avut nevoie de bani mai multi.

"In ispita se cade usor, mai ales daca nu avem grija si-i mai neglijam pe copii. A luat-o pe un drum gresit. Pacat, pacat ca ar fi fost baiat dragut asa. Chiar nu ma asteptam sa aud asa ceva", spune o vecina.

"Eu cred ca pentru bani si din prostie. Prima data din prostie au facut si s-au parat unul pe altul si s-au demascat. Daca ar fi al meu, l-as instrui acum cat e de mare, de 19-20 de ani. Si-a facut de rusine si parintii, si bunicii, si tot neamul lui", spune, indignat, un vecin.

Tanarul arestat pentru proxenetism a avut grija sa aduca in retea doar baieti cu aspect fizic placut si cu o oarecare educatie. Astfel, erau mai usor de atras clienti cu dare de mana.

Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu: "In anul 2014, a racolat alti 11 tineri carora le-a inlesnit intretinerea de raporturi sexuale cu alti barbati contra unor sume de bani sau alte foloase materiale."

Infiltrati in reteaua de prostitutie masculina, politistii au reusit sa sa stranga probe care i-au convins pe judecatori. Suspectul a primit mandat de arestare si risca intre 3 si 10 ani de inchisoare, pentru proxenetism. Tinerii care se prostituau vor fi audiati in zilele urmatoare si nu este exclus sa fie si ei pusi sub acuzare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO