Pelerinaj la catafalcul lui Vadim Tudor. Mii de romani au venit la biserica, iar unii chiar si-au facut poze cu sicriul

×
Codul embed a fost copiat

Este pelerinaj la catafalcul lui Corneliu Vadim Tudor. Mii de romani, in special pensionari, care l-au admirat si i-au apreciat discursul nationalist au stat miercuri la coada, ca sa ii aprinda o lumanare.

In timp ce unii s-au rezumat la asta, cativa mai indrazneti au vrut sa isi faca o ultima fotografie cu ''Tribunul''. Fostul presedinte al Partidului Romania Mare va fi immormantat joi cu onorori militare, la cimitirul Ghencea Civil. Ii vor sluji la capatai 10 preoti.

Biserica Sf Gheorghe cel Nou s-a dovedit neincapatoare pentru mii de romani. Oamenii s-au insirat rabdatori la coada si au consolat-o pe vaduva politicianului.

La fel de adevarat este ca unii dintre cei care au vrut sa ii aduca un ultim omagiu lui Vadim Tudor nu s-au multumit doar sa aprinda o lumanare si sa se inchine. Au tinut mortis sa vrut sa imortalizeze momentul. S-au fotografiat langa catafalc sau au mers si mai departe si si-au facut cate un selfie langa cel plecat dintre noi.

Citește și
gigi becali
Gigi Becali, ultim omagiu pentru Vadim Tudor: "Cel mai frumos lucru al lui este ca nu era razbunator"
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Potrivit parohului Corneliu Vadim Tudor si-a dorit ca atunci cand o sa vina momentul sa fie depus la Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou.

Joi, cel putin 10 preoti vor participa la slujba de inmormantare.

Corneliu Vadim Tudor nu a lasat in urma niciun testament, a declarat familia.

Inainte de orele pranzului a sosit, indurerat, si fostul presedinte al Ligii profesioniste de fotbal Mitica Dragomir. Fost PRM-ist si prieten apropiat al lui Vadim Tudor, Mitica Dragomir a marturist ca a vorbit ultima data cu el in urma cu o saptamana si ca vestea mortii lui fulgeratoare l-a socat.

La capataiul fostului senator au ajuns si oameni care l-au cunoscut doar de la televizor.

Impresionate de numarul mare al celor care au tinut sa vina la capataiul tatalui lor, fiicele fostului europarlamentar au tinut sa le multumeasca tuturor. Au dezvaluit si faptul ca nu exista niciun testament, dar ca stiu ce si-ar fi dorit parintele lor.

Gheorghe Turda, cantaret de muzica populara: "Pentru mine va ramane omul ales de Dumnezeu pentru talentul lui, este inegalabil din punct de vedere ca om, caracter, cel mai mare poet, mare scriitor."

Cei care l-au apreciat au venit sa aprinda o lumanare pentru sufletul sau.

Gigi Becali: "La el relele nu se pun, pentru ca el nu facea. Avea pe moment manie, se enerva, jignea facea de toate."

Preotul Emil Nedelea Caramizaru: "Fiecare om isi poarta in aceasta viata crucea sa, el si-a purtat-o cu demnitate, desi in ultima vreme crucea era din ce in ce mai grea pentru ca avea multe greutati."
Reporter: "Simtea ca se apropie?"
Preot: "Cred ca da, era un om luminat"

Si, intr-adevar, familia si apropiatii spun ca Vadim Tudor stia ca se apropie sfarsitul. Se simtea rau de 3 zile, iar, luni, starea lui de sanatate s-a agravat.

Doina Tudor, sotia lui Corneliu Vadim Tudor: "ULTIMELE lui cuvine au fost: mama, asta este ultima mea zi, pana aici mi-a fost, fac infarct."

A fost initial un preinfarct, pe care medicii l-au tratat, apoi au decis sa il supuna unei interventii chirurgicale. Pacientul era stabil cand a iesit din operatie, dar, in scurt timp, a facut un infarct miocardic masiv. A fost resuscitat, dar fara succes.

Nu s-a mai putut face nimic, pentru ca infarctul era pe o suprafata foarte mare. Doua ore au facut masaj cardiac 16 oameni, iar inima lui nu mai functiona decat 20 la suta.

Iulia Tudor, fiica lui Corneliu Vadim Tudor: "Cand ne-au spus ca nu mai are niciun semn vital si trebuie sa-l deconecteze, noi tot am sperat ca poate...poate ca nu e asa..."

Corneliu Vadim Tudor avea probleme cu inima de mai multa vreme, isi amintesc apropiatii.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu: "Era un pacient cu vechi antecedente si cardiovasculare, un diabet asociat."

Cu toate acestea, moartea politicianului este o grea lovitura pentru familie.

Maria Magdalena Dumitru, sora lui Vadim Tudor: "Groaznic de indurerata. A fost ceva rapid, rapid, a murit atat de repede."

Corneliu Vadim Tudor avea 65 de ani.

A fost poet, senator, europarlamentar, candidat la presedintie si jurnalist. El va fi inmormantat joi, 17 septembrie, cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Civil, langa mama sa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Corneliu Vadim Tudor, omul care a marcat epoca sa politica. Povestea unei vieti dedicate nationalismului si scandalului
Corneliu Vadim Tudor, omul care a marcat epoca sa politica. Povestea unei vieti dedicate nationalismului si scandalului

Pitoresc si controversat, catalogat adesea drept nationalist, extremist si xenofob, Corneliu Vadim Tudor a marcat epoca sa politica.

Gigi Becali, ultim omagiu pentru Vadim Tudor:
Gigi Becali, ultim omagiu pentru Vadim Tudor: "Cel mai frumos lucru al lui este ca nu era razbunator"

Gigi Becali a venit marti la Biserica Sf Gheorghe Nou din Bucuresti, acolo unde a fost depus trupul lui Corneliu Vadim Tudor.

Sora lui Corneliu Vadim Tudor, despre ultima perioada din viata acestuia:
Sora lui Corneliu Vadim Tudor, despre ultima perioada din viata acestuia: "Era abatut, avea si probleme financiare"

Sotia lui Corneliu Vadim Tudor a relatat, cu lacrimi in ochi, ultimele cuvinte ale politicianului, inainte sa moara pe patul de spital.

Corneliu Vadim Tudor si-a presimtit moartea. Ce a lasat in birou cu doua zile inainte si ULTIMELE cuvinte
Corneliu Vadim Tudor si-a presimtit moartea. Ce a lasat in birou cu doua zile inainte si ULTIMELE cuvinte

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seara, in urma unui atac de cord, la 65 de ani. Desi parea plin de energie, avea probleme de sanatate pe care nu le-ar fi tratat la momentul potrivit, au declarat medicii.

Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor:
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor: "Hai, Moarte, sa bem o cafea"

Pe pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor a fost redistribuit un "poem inedit", publicat cu cateva zile in urma, intitulat "Ultima cafea".

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.