Medicii au protestat in piata Victoriei din Capitala, nemultumiti de marirea de salariu de 25%. Ce le cer guvernantilor

Ultima actualizare: 04-09-2015 07:00
medici protest

Nemultumiti de marirea salariala de 25 la suta promisa de Guvern, medicii au iesit marti in strada.

Cadrele medicale din Bucuresti si din tara au venit sa protesteze in piata Victoriei si spun ca banii pe care ii vor primi in plus de la 1 octombrie nu sunt suficienti pentru un trai decent.

Protestul a inceput la ora 9. Oamenii spun ca nu le convine ca de la 1 octombrie vor primi o majorare de doar 25 la suta, asta inseamna in functie de salariu intre 200 si 450 de lei. Ei cer o marire cu 50 la suta sau chiar dublarea lefurilor.

Au participat doctori din spitalele bucurestene, dar si din provincie care ameninta ca daca nu le sunt solutionate revenidcarile vor bloca activitatea in spitale.

Reprezentantii protestatrilor spun ca este pentru prima data cand medicii chiar sunt dispusi sa iasa in strada pentru drepturile lor. Pentru mitingul de azi au luat aprobare de la primarie si de la politie.

Doctorii sunt nemultumiti de salarii, chiar daca in urma cu cateva zile guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care veniturile angajatilor din sistemul public de sanatate vor creste cu 25 la suta. Vorbim aici de aproximativ 200 de mii de doctori si asistente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO