Surse: Procurorii DNA fac perchezitii la locuinta sefului politiei Bihor, chestorul Liviu Popa


Ultimul update: Joi 22 Septembrie 2016 06:58
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 14:05
Categorie: Stiri actuale
Chestorul de politie Liviu Popa, seful IPJ Bihor

Procurorii DNA au declansat perchezitii in trei locuri din municipiul Oradea, dintre care doua sunt la sediul unei institutii publice. Este vorba despre un dosar privind infractiuni comise in perioada 2012 - 2014.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2012 - 2014.

In cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 3 locatii, situate in municipiul Oradea, din care doua sunt la sediul unei institutii publice", se arata intr-un comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, procurorii DNA Oradea fac perchezitii la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bihor si la domiciliul sefului IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Aceleasi surse au precizat ca de ancheta ar fi vizat chiar chestorul Liviu Popa.

Este a treia runda de perchezitii pe care Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face in ultimele luni in unitati de Politie din judetul Bihor.

Dupa primele perchezitii, efectuate in 29 iunie, DNA a anuntat, intr-un comunicat, ca procurorii din Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2014 - 2016.

La acea data au fost facute perchezitii domiciliare in 22 de locatii, situate in judetul Bihor, dintre care trei erau sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Chestorul Liviu Popa este seful IPJ Bihor din anul 2012. in perioada 23 noiembrie 2010 - 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa: Agerpres

Vasile Blaga, despre implicarea in dosarul fraudei de 85 mil. €:
Premierul Victor Ponta l-a demis pe Liviu Popa, seful Politiei Romane
Seful Politiei: Romania, printre cele mai sigure tari din Europa. Politia isi face treaba
VIDEO PROTVPLUS.RO