Noi piste in cazul uciderii liberalului Mihail Balasescu. Politistii au gasit masina presupusului criminal

Ultima actualizare: 17-09-2015 03:23

Presupusul ucigas al liberalului Mihail Balasescu ar fi fugit acum 10 zile de la locul crimei la bordul unei masini. Vehiculul a fost gasit luni, in statiunea Busteni, din Prahova.

Adrian Burchel este dat in urmarire generala de Politia Romana, insa informatiile sunt putine. Nimeni nu stie unde s-a ascuns suspectul. Anchetatorii au scotocit statiunea Busteni, dar nu l-au gasit.

Masina cu care Adrian Burchel ar fi fugit din Bucuresti la scurt timp dupa ce l-ar fi ucis pe liberalul Mihail Balasescu era parcata de cateva zile pe o strada din statiunea Busteni.

Paraschiva Rusila, localnica: "Dimineata am deschis magazinul si masina era aici. Cinci zile sa stea aici si nu baga nimeni de seama."

Cativa locatari din blocurile din vecinatate au anuntat politia care a venit sa faca investigatii. Masina a fost controlata, iar criminalistii au ridicat toate probele pe care le-au gasit: amprente, ADN sau urme biologice.

Tot localnicii le-au furnizat politistilor inca o informatie care ar putea sa le ofere o pista in ancheta: un barbat a fost vazut cand cobora din acest autoturism.

Maria Dumitru, martor: "S-a oprit masina aia acolo si a coborat barbatul. Nu era un barbat inalt, se pare ca avea ceva pe cap si ceva in mana o borseta. S-a dus in sus."

Politistii il cauta pe fostul socru al lui Balsescu de la inceputul lunii septembrie atunci cand barbatul l-ar fi ucis pe fostul membru PNL, intr-un apartament in care statea fosta lui sotie.

Mihail Balasescu (foto jos) a fost gasit mort in casa fostului socru, din localitatea Bragadiru, judetul Ilfov. Fusese lovit cu o vaza in cap si apoi strangulat.

Se pare ca disputa dintre fostul socru si generele lui a pornit chiar de la masina gasita luni la Busteni. Autoturismul ii revenise lui Balasescu in urma partajului dar continua sa fie folosita de fostul socru, George Burchel. Avocatul lui Balasescu a declarat ca liberalul ii ceruse in repetate randuri fostului socru sa ii inapoieze masina dar acesta din urma a refuzat. Suspectul, George Burchel, a disparut imediat dupa crima dar a lasat in urma un bilet in care isi recunoaste fapta si precizeaza ca nu va fi gasit niciodata. El a disparut  fara urma de 10 zile iar politistii nu mai au nicio informatie despre el. Ca urmare, oamenii legii au extins cautarile peste granite, Burchel fiind dat in urmarire internationala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO