Fostul consilier al lui Sorin Oprescu si fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, plasati sub control judiciar

Ultima actualizare: 27-09-2015 07:29

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, si oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu vor fi plasati sub control judiciar in dosarul Apa Nova.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost retinuti joi dupa-amiaza de DNA Ploiesti in dosarul privind Apa Nova.

Cei doi impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost scosi incatusati din sediul DNA Ploiesti, joi seara, acestia fiind retinuti intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti.

La iesirea din sediul DNA, Berevoianu a negat ca ar fi luat bani si ca ar fi facut trafic de influenta. Vlad Moisescu a negat, de asemenea, ca ar fi facut trafic de influenta, iar intrebat cum isi explica faptul ca se afla din nou la DNA Ploiesti, el a raspuns ca "asa e la Ploiesti".

Cei trei au fost transportati in arestul IPJ Prahova, care se afla la Campina, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova Bucuresti, de la Primaria sectorului 1 si de la Primaria Generala a Capitalei, efectuand totodata cinci perchezitii la domicilii si sedii ale unor societati comerciale, intr-un dosar care vizeaza infractiunile de cumparare de influenta si trafic de influenta, fapte comise in perioada 2008 - 2015.

Conform Agerpres, omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat ca ar fi facut trafic de influenta in favoarea societatii Apa Nova Bucuresti prin intermediul lui Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, ambii avand relatii importante in administratia publica locala, potrivit unor surse judiciare.

Timp de mai multi ani, Ovidiu Semenescu, in calitate de reprezentant neoficial in Romania al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relatia cu Vlad Moisescu si de influenta pe care acesta o avea la nivelul Primariei sectorului 1, pentru obtinerea unor contracte cu institutii publice. in schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanta pentru o firma pe care o controla, fara a presta in realitate niciun serviciu in baza acelor contracte.

Semenescu ar fi procedat in acelasi mod si cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta sa-si exercite influenta la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti.

Conform acelorasi surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani in schimbul interventiilor in favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, desi nu a fost niciodata angajat oficial in nicio functie din cadrul acestor societati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO