Supraviețuitor Colectiv: “Dezamăgire, dar și un mugur de optimism”. Ce se întâmplă cu celelalte dosare Colectiv
Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului Colectiv, a vorbit, joi, despre decizia definitivă anunțată joi.
„Da, este o dezamăgire (sentința de astăzi - n.red). Pe de altă parte, este și un mugur de optimism faptul că șontâc, șontâc, poticnit, foarte greu, justiția română nu face dreptate, nu a făcut niciodată și, oricum, în cazul Colectiv, nici nu ar putea să facă dreptate într-o asemenea tragedie - pe morți nu îi mai aduce nimeni înapoi și nici pe noi nu ne mai poate face nimeni cum eram și în niciun caz justiția”, a declarat Mihai Grecea, pentru Hotnews.
El consideră că ceea ce s-a întâmplat joi reprezintă prima recunoaștere a vinovățiilor în acest caz, inclusiv ale statului român.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„S-a aplicat legea, așa proastă cum este ea. Tot e ceva, am obținut o sentință definitivă în care sunt recunoscute niște vinovății și în care este recunoscut faptul că statul, prin reprezentanții săi, este și el, alături de organizatori și de pompieri, una dintre cauzele acestei tragedii”, a punctat el.
Ce se întâmplă cu celelalte dosare Colectiv
Mihai Grecea a vorbit și despre alte dosare pornite în urma incendiului din Colectiv despre a spus că sunt încă în faza de cercetare la Parchet.
„Mai există dosarul 2 și 3 Colectiv, care de fapt sunt disjunse din motive administrative - dosarul 3 investighează felul în care pompierii au intervenit la incendiu, și sunt și pompieri militari, de aceea sunt în investigare la Parchetul Militar. (…) Dosarul 2 investighează felul în care autoritățile române - Guvern, Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență - au intervenit atunci pentru a da o șansă sau mai bine spus pentru a nu da o șansă reală pacienților răniți la Colectiv, mulți dintre ei decedând - cel puțin 35 de oameni au murit cu zile și nu li s-a dat dreptul constituțional la îngrijire medicală într-un spital adecvat. Improvizațiile care s-au făcut atunci, delăsarea clasei politice din ultimii 30 de ani, care a lăsat spitalele să ajungă în situația în care sunt - faptul că nu există niciun centru de arși, nicio unitate cât de mică pentru îngrijirea arșilor la nivelul anului 2015 - este o culpă a întregii clase politice”, a mai spus Mihai Grecea.
În urma incendiului Colectiv, Mihai Grecea a stat aproape o lună în comă, iar medicii i-au dat doar 12% șanse de supraviețuire.
Sursa: Hotnews
Etichete: Cristian Popescu Piedone, colectiv, dosar Colectiv,
Dată publicare:
12-05-2022 20:37