Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul 'Colectiv', a declarat joi că "rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează", scrie Agerpres. 

"În aceleaşi condiţii, pe declaraţia proprie a patronilor, necunoscându-i, ajungând la mine doar o hârtie - eu nu măsor spaţiul. (...) Toţi primarii din România aşa fac. Să nu credeţi că la un primar, la volumul de lucru, vin şi verifică - este aparatul de specialitate al primarului. Se pare că domnii au gândit piramida cu vârful în jos. (...) Rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează", a precizat Piedone, întrebat de jurnaliştii prezenţi în faţa casei sale dacă ar mai semna actele de autorizare a clubului Colectiv.

Cristian Popescu Piedone: ”Voi diseară știți că mergeți acasă, eu nu știu unde sunt”.

”Bă, dacă-l cunoșteam...neam de neamul meu nu l-am văzut pe patron, pe..aveam aparatul de specialitate, eu semnam o foiță!! Nu analizam spații, dimensiuni, declarații pe propria răspundere...Colectivul? A declanșat semnalul de alarmă pentru cine? Pentru legiuitor. N-a făcut nimic. Au luat foc spitale, au luat foc...nu au făcut nimic. Ce s-a întâmplat? Nimic!”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Piedone a mai adăugat: ”Nu am fost atât de ordinar și de jigodie ca toți ăștia care pozează în fete mari. Eu n-am nicio vină. Poate am vinele mele, dar în Colectiv n-am nicio vină!”
 

Edilul primarului 5, vizibil tulburat, a spus că dacă prin condamnarea sa ar putea să învie victimele, nu ar ezita, s-ar jertfi.

"Astăzi, prin condamnarea mea... - m-aş putea jertfi, dacă aş putea să învii cele 47 de victime, n-aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi, în spatele paravanelor, stă vidul de legislaţie, multe alte lucruri. Nu e timp, nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, cu onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, şi desecretizare, şi multe alte lucruri, vor ieşi la iveală", a mai spus Piedone.

El a adăugat că nu a fugit, că şi-a făcut bagajele şi va merge la închisoare, însă nu va renunţa la lupta pentru aflarea adevărului.

"Dacă acei părinţi cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, aşa să-i ajute Dumnezeu. (...) Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior. Am postat un mesaj pe Facebook care nu va înceta să fie activ. Şi dacă Piedone a tăcut 27 de ani de administraţie locală, Piedone va începe să vorbească. Avocatul poate să vină să îi dau gândurile", a afirmat Piedone.

Potrivit acestuia, există vinovaţi pentru tragedia de la Colectiv, însă nu va spune cine.

"Familia e cea care îmi dă putere. (...) Eu am crezut în dreptate. Se pare că dreptatea o găseşti în ceruri, nu pe pământ", a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv, şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.