Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv în dosarul Colectiv, a transmis un mesaj, joi, pentru famiile victimelor Colectiv.

Întrebat ce le transmite familiilor, Popescu Piedone a răspuns: “Nu vreau să jignesc familiile (victimelor). Cum am spus mai devreme, și copiii mei dacă erau acolo, răspicat aș fi spus că tot nevinovat sunt. Și aveam copiii morți. Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu”.

Declarațiile au fost făcute înainte la primarul să fie ridicat.

“Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat s-o port. (…) Astăzi, prin condamnarea mea, m-aș putea jertfi. Dacă aș putea să învii cele 64 de victime, n-aș ezita. Sunt alții care stau ascunși în spatele paravanelor, stă vidul de legislație și multe alte lucruri. Mă duc cu demnitate, onoare și respect. Dacă justiția a considerat asta – trăim pe Pământ, nu în Ceruri. Sunt vinovați (pentru tragedia de la Colectiv – n.red.) și nu sunt eu (în măsură – n.red.) care să spun cine. Dar Cristian Popescu Piedone, astăzi, cu patru ani de condamnare cu executare, vă spun încă o dată, n-aș fi lăsat capul jos. Nu, îl țin și mai sus. Avem nevoie de un brand, de ceva, să dea un breaking news la voi (reporterii – n.red.)”, a mai spus edilul.

Popescu Piedone a mai spus că “Mă voi întoarce” și “Nu voi conteni să lupt. Nici din interior. (...) De astăzi, dacă Piedone a tăcut în 27 de ani de administrație locală, Piedone va începe să vorbească. (...)”.

Întrebat cum va comunica din închisoare, Piedone a spus că “avocatul poate să vină, să-i dau gândurile mele. Și el le va duce. (...) Pot să transmit telepatic. Am această putere. S-a văzut că sunt și condamnări telepatice în România”.

Edilul a avut un mesaj și pentru cetățeni, în general: “Oameni buni, făceți-vă traistele și plecați în altă parte. Mai bine slugă în altă țară decât în genunchi în țara ta. Eu am crezut în dreptate. Se pare că dreptatea o găsești în ceruri, nu pe Pământ”.
În momentul în care a fost întrebat ce spune fiul său despre condamnare, primarul a menționat că fiul său “va purta numele de Piedone cu demnitate și respect în continuare”.

Primarul a spus că și-a luat “La revedere” de la familie.

“Credeți că plecam așa, ca un nesimțit, din cadrul familiei? Plec din lumea asta, plină de rahat, ca un nesimțit (sic!), și mă duc cu demnitate. Nu, de la familie mi-am luat rămas bun. Și i-am rugat decât (sic!) să mă aștepte și să stea uniți. Mă duc singur (la penitenciar). N-am nevoie de circuri”, a punctat el.

Și pentru că a spus că va fi primar și în închisoare, primarul a explicat că “trebuie să-i organizăm pe acolo, să zugrăvim bine, să muncim, să facem și noi una-alta. Asta e”.

Amintim că joi, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv, pedeapsa fiind redusă față de prima instanță, când fusese condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.