CTP spune că afirmațiile sale despre masturbare au fost înțelese greșit: „Să se documentele mai bine distinsele”

Ultima actualizare: 06-06-2020 21:24
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a revenit asupra afirmațiilor sale despre educația sexuală în școli și despre masturbare, spunând că au fost înțelese greșit.

Cristian Tudor Popescu a comentat reacțiile apărute în mass-media și pe rețelele sociale, după afirmațiile sale privind faptul că elevilor ar trebui să li se predea terapia sexuală, și nu educația sexuală.

„Să se documenteze mai bine distinsele (n.r. - specialistele). În primul rând, unele au priceput că e vorba de o afectare morfologică a clitorisului, ceea ce e o prostie. Deci organul sexual al omului este creierul, nu organele reproductive, ci creierul. Acela este organul sexual, acolo, în hipotalamus şi în amigdală. Să se mai documenteze puţin în legătură cu asta. Iar ceea ce am spun eu este un fenomen constatat cu o anume frecvenţă în legătură cu astfel de practici în timpul adolescenţei. El este legat de alte statistici, pe care, dacă vreţi, le aducem în discuţie”, a declarat Cristian Tudor Popescu, într-un interviu acordat Libertatea.

Cristian Tudor Popescu a precizat că este de acord cu educația sexuală în școală.

„Eu sunt pentru educaţia sexuală în şcoli. O logică simplă spune că eu vreau mai mult decât educaţie sexuală în şcoli. Deci sunt pentru desfăşurarea acestor cursuri. Nu împotrivă şi nici cu acordul părinţilor, după cum am spus, că nu părinţilor le-aş cere acordul. Terapia pe care o propun eu este o formă mai intensă de educație sexuală la școală. Deci nu sunt împotrivă, da? Numai că atrag atenția că cei care ar face această educație sexuală pot prelua un teren deja infestat, modificat deja de aceste surse informaționale pe care generațiile actuale le au și generațiile mele nu le-au avut. E o deformare fundamentală aici„ a spus Cristian Tudor Popescu.

Specialiștii l-au contrazis
 

În urma declarațiilor gazetarului Cristian Tudor Popescu la Digi24, despre faptul că autosatisfacerea își poate face leziuni pe creier, Libertatea a vorbit cu specialiști din domeniul sexualității.

Ligia Moise, un psiholog cu experiență în terapia de cuplu-copil-familie a făcut mai multe declarații pentru Libertatea.

„Eu nu am știință să fi citit vreodată că masturbarea îți poate aduce modificări la nivelul scoarței cerebrale. Să ne spună unde a citit așa ceva. Ca să îmi apară ceva pe scoarța cerebrală, ar însemna că cineva a făcut un examen RMN și că, în urma sa, pot să spun în momentul în care văd leziunea respectivă că doar masturbarea și nimic altceva nu a provocat-o. În plus asta ar presupune că ai și un RMN anterior”, explică Ligia Moise.

Ana Măiță, activistă pentru drepturile femeilor și președinta Asociației „Mame pentru Mame” a reacționat și ea la declarațiile lui Cristian Tudor Popescu, transmițând că nu se aștepta ca un om ca el să transmită o astfel de informație greșită.

„Doamne sfinte! Dacă am ajuns să punem etichete de genul acesta pentru autosatisfacerea la vârsta adolescenței, în anul 2020, mai că îmi vine să iau o pancartă și să scriu pe ea: „nu-mi vine să cred că mai protestez pentru subiectul ăsta în 2020!” și să ies în piața publică”, a mai spus Măiță.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO