Sotia sirianului gasit mort in portbagaj si amantul acesteia, condamnati la cate 26 de ani de inchisoare. Filmul crimei


Ultimul update: Vineri 11 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2016 17:58
Categorie: Stiri actuale

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat marti definitiv pe protagonistii unui oribil caz de omor: cel al omului de afaceri sirian, adormit cu somnifere si abandonat in portbagajul unei masini.

Sotia barbatului ucis si amantul acesteia sunt considerati vinovati de aceasta crima inspaimantatoare si au primit cate 26 de ani de inchisoare. Fiica si fratii victimei vor primi despagubiri de 700.000 de euro.

Andreea Maria Patrascu, in varsta de 42 ani, si amantul ei, Gabriel Alfons Arhire, in varsta de 35 ani, au fost condamnati fiecare la cate 26 de ani de inchisoare pentru omor calificat.

Victima lor este Haj Saleh Moustafa, un om de afaceri sirian care s-a casatorit cu Andreea din dragoste. Una care in timp s-a transformat in chin pentru femeie. Inselata de Haj, care ar fi agresat-o in mai multe randuri, Andreea a vrut sa se razbune. Impreuna cu amantul ei, Gabriel, pe care il cunoscuse pe un site de socializare, a decis sa il omoare pe sirian in ianuarie 2015.

Eduar Borjog, procuror: "In esenta acestia sustin ca victimei i-au fost administrate substante medicamentoase cu efect tranchilizant,"

Apoi, spun procurorii, Andreea si Gabriel au inghesuit trupul sirianului in portbagajul masinii.

Andreea a condus prin tot Bucurestiul autoturismul pe care apoi l-a abandonat peste drum de sectia 9 politie, in cartierul Pantelimon.

Apoi s-a dus la poltiie si a reclamat disparita sotului.

In acest timp, Haj inca mai respira, spun procurorii care au stabilit ca a murit ulterior. Patru luni masina a stat nemiscata in acel loc, pana cand un trecator a sesizat un miros insuportabil de cadavru si a alertat autoritatile.

Ancheta declansata de politie a vizat toate pistele posibile. Haj avea afaceri in Romania si datorii, insa niciun conflict de natura sa duca la crima.

Sotia a intrat in cercul de suspecti, iar anchetatorii au aflat pe rand de relatia tensionata dintre ea si sot, dar si despre faptul ca femeia avea un amant mai tanar decat ea cu 7 ani.

La audieri, cei doi au recunoscut crima, insa femeia a sustinut ca a fost vorba de legitima aparare, ca era o victima a sotului. Insa premeditarea faptelor si ascunderea crimei au cantarit greu in decizia instantei.

Cea care are cel mai mult de suferit este fetita Andreei si a lui Haj. Tatal ei este mort, iar mama inchisa pentru crima asa ca ea va fi crescuta de rudele sirianului. Fetita va primi despaguburi de la cei doi criminali de 300.000 de euro. Daune de cate o suta de mii de euro fiecare vor primi si cei patru frati ai omului de afaceri sirian. In plus, condamnatii trebuie sa suporte si cheltuielile de inmormantare, dar si cele facute de familie pentru cautarea victimei.

In prima instanta, sotul victimei si amantul acesteia au fost condamnati la detentie pe viata, dar s-au plans ca pedepsele sunt prea grele, asa ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti s-au aratat ceva mai indulgenti, dar i-au condamnat la cate 26 de ani de inchisoare. Pot cere sa fie eliberati conditionat abia in anul 2035.

VIDEO PROTVPLUS.RO