Sorin Oprescu ramane in inchisoare. Tribunalul Bucuresti i-a respins cererea de a fi plasat in arest la domiciliu

Dată publicare: 25-09-2015 07:38
Dată actualizare: 28-09-2015 07:06


Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi cercetat in continuare in stare de arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins vineri cererea de inlocuire a masurii cu una mai usoara. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata.

Vineri dimineata, Oprescu a fost consultat de un medic cardiolog, asa cum a solicitat insistent. In celula insa.

Fostul edil al Capitalei s-a plans in ultimele zile ca nu i se permite sa ajunga la Spitalul Universitar pentru investigatii amanuntite. Asa ca, intre timp, Avocatul Poporului a inceput o ancheta si vrea sa afle daca i se incalca dreptul la viata si sanatate.

Reporter: Cum se simte dl. Oprescu?
Avocat: Acum ceva mai bine.
Reporter: Mai are vreo sansa sa fie scos de aici si sa fie tratat in alta parte?
Avocat: Noi speram ca exista realmente sansa asta si ca cei care nu se pricep medical si, care si-au dat avizul negativ, stiu ei, sa ne lase sa-si faca si dansul toate analizele necesare astfel incat starea sa de sanatate sa fie echilibrata si stabilizata.

Sorin Oprescu nu a primit permisiunea de a fi transportat la Spitalul Universitar, pentru analize cardiologice amanuntite. Daca vrea sa fie investigat de anumiti medici, i-au transmis oficialii de la Politia Capitalei, sa ii cheme in celula, ca sa il consulte. Iar daca se simte rau, doctorul arestului il va duce la spital.

Joi, la instanta, Sorin Oprescu a spus din nou ca se simte rau. "Trezit cu noaptea in cap, adus cu aproape trei ore mai devreme la instanta si stresat de situatia in care se afla, doctorul Sorin Oprescu a inceput sa faca o criza chiar in boxa acuzatilor, asa ca le-a cerut celor din escorta sa fie scos din sala de judecata pentru a-si da cu apa rece pe fata”, a relatat Ovidiu Oanta.

Primarul si-a revenit repede si procesul a continuat. El a reclamat faptul ca politistii de la arest nu il duc la spital pentru investigatii, asa cum solicitase in scris, si arata cu degetul spre procurorii DNA.

"Au insistat ca nu exista aceste afectiuni pe care domnul primar le are. Din punctul de vedere al DNA nu stiu daca a jucat teatru, dar din punctul lor de vedere ar fi trebuit sa se gandeasca inainte sa savarseasca infractiunea”, a declarant avocatul lui Oprescu.

Intre timp, avocatul poporului a aflat de plangerile primarului capitalei si a trimis doi inspectori si un medic de la Departamentul pentru Prevenirea Torturii sa verifice situatia.

Avocatul lui Sorin Oprescu sustine ca acesta si-a expus doleantele si in fata comisiei. Judecatorii urmeaza sa decida daca Sorin Oprescu ramane dupa gratii sau nu.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO