Soluția găsită de doamnele care nu au timp să pregătească masa de Paște. „Îi mai rapid”
Doamnele care nu au timp să gătească pot comanda simplu și ușor masa de sărbătoare de la restaurant.
Prețurile pentru un platou rece pornesc de la 150 de lei însă pot ajunge până la câteva mii, dacă au mulți invitați. De la ouă vopsite până la drob și friptură de miel, comenzile s-au dublat, comparativ cu anii anteriori.
În bucătăria unui restaurant din Timişoara angajaţii nu au timp nici să respire. Trebuie să gătească pentru o sută de familii care le-au comandat tot soiul de specialităţi. Cea mai dorită este friptură de miel.
„Aceste platouri de Paşte, din care drobul este vedeta platoului. Îi mai rapid, îi mai gustos, le asiguram masa tradiţională şi atunci ei preferă, în lipsa de timp, decât să stea în nebunie, în îmbulzeală la cumpărături, la gătit pe urmă. Nu au timp”, a spus Dan Vasile Cozmuta, bucătar.
„Un meniu, de exemplu, la noi, de două persoane care conţine gustare, ciorbă, friptură, ajunge între 150 şi 200 de lei. Cine are mai mulţi invitaţi, evident că se fac nişte preţuri preferenţiale”, a spus Deian Marcov, director restaurant.
Deşi nu vine Crăciunul mulţi îşi doresc inclusiv sarmale.
Robert Massongare de pildă are de împachetat în jur de o mie. Gustul bun i-a convins pe clienţi să revină la el.
În schimb patronii unui restaurant din Oradea îşi îmbie muşteriii cu un coş din cămara lor.
„Depinde cât e de mare şi pentru câte persoane, se ridică între 100 şi 200 de lei, chiar 250 cu ouă, cu drob, cu pască”, spune proprietarul restaurantului.
Există şi categoria celor care şi-au făcut reclama inclusiv pe reţelele de socializare şi cel puţin în mediul virtual doritorii s-au aşezat imediat la coadă.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!