Sloiurile uriase de gheata de la Sulina s-au pus ca o bariera intre oameni si civilizatie

Ultima actualizare: 25-08-2012 07:26

Un loc de o frumusete tulburatoare vara, Sulina se transforma iarna intr-un cosmar. Cum in acest orasel se poate ajunge doar pe Dunare, sloiurile uriase de gheata au blocat totul.

Cursele de pasageri au fost anulate si un remorcher aduce din cand in cand alimente de baza. Strigator la cer este si faptul ca spitalul din localitate a fost desfiintat, iar acum cei care au probleme de sanatate sunt condamnati.

Sulina. Un oras in care timpul a stat in loc. Sa ajungi aici este o aventura cu final neasteptat. Doar remorcherele mari mai au puterea sa sfarame podurile de gheata. Vin cu alimente si cu ajutor medical pentru cele 15.000 de suflete.

O scena incredibila in care un cuier tine locul unui suport de perfuzii are loc in casa familiei Lucenco din Sulina. Pacientul este paralizat. Ar avea nevoie sa ajunga la un spital insa cum pana la Tulcea drumul este blocat primeste ingrijiri la domiciliu.

Si Bogdan este un caz disperat. A asteptat doua zile pentru ca a putea pleca la Tulcea. A facut 12 ore pe drum si in orice clipa aschia care i-a intrat in ochi il putea lasa fara vedere.

In zona sunt doar doi medici.

Oamenii sunt total lipsiti de aparare. Au doar o masina de pompieri veche de zeci de ani si cativa voluntari, iar asta s-a vazut in clipa in care a luat foc o pensiune.

Si hrana este greu de procurat pe o vreme ca aceasta. In disperare de cauza multi ies cu barcile la pescuit printre sloiurile de gheata si se roaga sa vina mai repede primavara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO