Situatie revoltatoare intr-un spital din Arad. Hotii au furat o teava de la instalatia de oxigen, din sectia de pediatrie

Dată publicare: 01-11-2016 16:56
Dată actualizare: 04-11-2016 07:06


S-a dat alarma la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean din Arad dupa ce teava de la instalatia de oxigen a fost furata.

Doar norocul a facut ca niciun pacient sa nu aiba nevoie de masca de oxigen in acele momente.

Furtul a fost inregistrat la sectia Pediatrie II. Practic, hotii au luat o bucata lunga de 18 metri din teava de cupru, care alimenta cu oxigen instalatiile din saloane. Conducta era montata in exteriorul cladirii, intr-o zona unde nu exista camere de supraveghere, asa ca nimeni nu a vazut nimic. Angajatii cred ca, cel mai probabil, furtul a avut loc in acest sfarsit de spatamana. Din fericire, niciun copil nu era conectat la oxigen in acele momente, altfel, urmarile puteau fi dramatice. Cazul este investigat acum de politisti.

O asistenta care a auzit un zgomot ciudat in acea parte a cladiri a fost si cea care a descoperit furtul.

Felicia Herlo, asistenta principala: "Am iesit cu ea afara si intr-adevar, la coltul cladirii s-a auzit un sasait. Ne-am agitat si ne-am dat seama ca ceva nu e in regula. Chiar in aceea noapte am avut cinci internari si toti au fost cu bronsita spastica si cu laringite norocul nostru a fost ca nu a necesitat oxigen. Ar merita pedepsiti atatea suflete mici sa ramana fara oxigen ce sa-ar fi putut intampla daca erau in stare grava ""

Tata: “Deci cel mai urat lucru care poate exista sa faca un om asa ceva nu se poate sa furi niste utilaje instalatii care folosesc pentru insanatosirea copiilor nostri pentru viata copiilor este ceva inacceptabil"

Conducerea spitalului ia in calcul mutarea pacientilor in starea grava, pe alte sectii.

Pribac George Ciprian, director medical: "A fost alertata si unitatea de primire urgente si sectiile de chirurgie si ati ca in cazul cand apar astfel de evenimente sa preia pacientii afectati .Posibil ca au sarit gardul nici care nu este inalt nu putem sa montam un gard foarte inalt pentru ca este un spital o institutie publica""

dr. Lazar Dorin sef sectie pediatrie: "Gestul este absolut reprobabil si riscurile teoretice dar si practice puteau sa fie majore. Fenomenul s-a intamplat pentru ca la noi in sectie e multa lume si la noi in sectie sunt multi care sunt ciudati sau vin din afara ...pare sa fie rupta pentru ca exista daca are pe mana ulei sau motorina unsoare sau creme poate sa produca o explozie"

Politistii incearca acum sa ii identifice pe hoti.

agent sef adjunct Claudia Iuga IJP Arad: “Colegii mei de la biroul investigatii criminale s-au deplasat in cursul aceastei dimineti la spitalul judetean pentru a constata furtul tevilor din cupru din cadrul sectiei pediatrie 2. A fost intocmita o plangere penala de catre spitalul judetean"

Instalatia de oxigen va fi reparata in zilele urmatoare. De aceasta data, teava de cupru va fi montata in interiorul spitalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO