Situatia extrema pentru mai multe familii din Iasi. De ce sunt nevoiti sa sara un zid de 3 metri pentru a ajunge acasa

26-05-2016 17:27

Ploile violente din ultimele zile au scos la iveala situatia extrema in care traiesc cateva zeci de familii de la marginea municipiului Iasi.

Pentru ca locuiesc in case fara o cale de acces corespunzatoare, multi se vad nevoiti sa ocoleasca namolul circuland pe un zid foarte ingust, construit special pentru a-i apara de inundatii. Nu de putine ori copii si adulti deopotriva au cazut de acolo.

Localnicii i-au zis Zidul Plangerii, insa este doar un dig de o jumatate de kilometru ridicat in urma cu 3 ani pentru a-i apara de inundatii. Cum nu exista canalizare sau drum de acces toata lumea evita glodul circuland la inaltime.

Escaladarea zidului de 3 metri inaltime este singura solutie pentru a ocoli apa care se strange langa case. Cativa copii
si-au rupt si mainile, cazand de pe dig.

In 2013, cand a fost ridicat digul, nimeni nu s-a gandit cum vor iesi din locuinte oamenii in anotimpul ploios sau iarna.

Andreea Poenaru, purtator de cuvant Administratia Nationala de Ape Prut: "Constructia acestui parapet de beton a fost singura solutie identificata de proiectant dat fiind constructia caselor foarte aproape de raul Bahlui."

Reprezentantii Primariei Iasi spun doar ca oamenii si-au ridicat case fara autorizatie si din aceasta cauza nu au cai corespunzatoare de acces. O solutie concreta nu a cautat insa nimeni.

Tags: iasi, inundatii, zid, ploi,


VIDEO PROTVPLUS.RO