Situația elevilor după începerea școlii. Din ce în ce mai mulți copii infectați cu Covid-19

Ultima actualizare: 17-09-2020 14:05

Începerea noului an școlar a venit cu noi cazuri de Covid-19 confirmate în rândul elevilor sau al personalului didactic, ceea ce a dus la izolarea colegilor de clasă sau chiar la închiderea unităților de învățământ.

Noul an școlar a început luni, școlile fiind împărțite în trei scenarii.

În funcție de acestea, elevii din România au început orele în format clasic, mergând la școală, în format hibrid, o parte dintre aceștia urmărind orele online.

În cazul în care școala se afla în scenariul roșu, copiii vor face școală exclusiv online.

UPDATE ora 13:00. Elevă de clasa a VI-a din Vaslui, infectată cu SARS-COV-2

 

O altă elevă, de clasa a VI-a, din Galați, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Școala generală 22, în care învață, era deja în scenariul hibrid, astfel că au fost trimiși acasă doar jumătate din elevi, cei care frecventau la acest moment, fizic, cursurile. Toți elevii școlii generale învață acum online. 

UPDATE 10:30 - O elevă din Vaslui, confirmată cu Covid-19. Colegii au fost băgați în carantină

 

O elevă de la Colegiul ''Anghel Rugină'' din Vaslui a fost confirmată cu noul coronavirus, conducerea instituţiei de învăţământ aplicând în acest caz măsurile necesare de dezinfecţie şi de carantinare a colegilor fetei.

Potrivit inspectorului general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Loredana Roman, elevii din clasa în care învaţă eleva testată pozitiv desfăşurau cursuri în sistem hibrid, fiind luată măsura dezinfecţiei în vederea chemării la şcoală a grupei care învăţa online, în timp ce copiii care au fost prezenţi fizic la şcoală vor fi trimişi în carantină timp de 14 zile.

"Au fost luate măsurile de dezinfecţie, iar elevii au fost trimişi acasă pentru 14 zile, urmând să înveţe în sistem online în această perioadă. Situaţia a permis această măsură, pentru că elevii erau oricum împărţiţi. Dacă vor mai apărea cazuri şi se va putea, vom proceda la fel. Ţinem legătura cu toate instituţiile implicate şi vom lua măsurile necesare în funcţie de situaţiile care vor apărea. Consider că este foarte important să se respecte regulile privind purtarea corectă a măştilor de protecţie, igiena riguroasă şi distanţarea", a declarat, pentru AGERPRES, Loredana Roman.

Ea a precizat că au fost luate măsurile necesare de dezinfecţie şi reîmpărţire a elevilor şi la o clasă a Liceului "Emil Racoviţă" din Vaslui, acolo unde o elevă are tatăl confirmat cu noul coronavirus.

UPDATE 10:15 - Elev al Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”, infectat cu SARS-CoV-2

 

Cursurile unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” se vor desfăşura online ca urmare a testării pozitive la SARS-CoV-2 a unuia dintre elevi, a anunţat miercuri seară Primăria Sectorului 4.

“Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV-2 a unuia dintre cursanţi”, se arată într-un comunicat transmis de administraţia locală, potrivit Agerpres.

Surse din interiorul instituţiei de învăţământ spun că este vorba de un băiat, care a fost deja internat în spital.

UPDATE 10:00 - Un copil din Buzău, internat la ATI în București

 

Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.

Medicii din Buzău au crezut că are menigno-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru Covid şi, de data aceasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii.

Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO