Politistii au fost martori la sinuciderea unui barbat din Braila. In "locul mortii" s-au adunat peste 10 cruci pana acum

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58

Incident de cosmar la Braila, la o trecere de cale ferata. In acelasi loc unde, anul trecut, 10 oameni si-au luat zilele, un barbat de 60 de ani s-a aruncat in fata locomotivei.

Era disperat ca sotia sa vrea sa divorteze. Scena socanta s-a petrecut sub privirile a zeci de persoane, care oprisera la bariera. Situatia este una extrema pentru autoritati, care nu mai stiu ce sa faca. Politistii au montat camere de supraveghere, in ideea ca ii pot vedea, mai repede, pe cei cu ganduri negre.
Numai anul trecut, zece oameni si-au luat viata, si zona arata sinistru, impanzita de cruci. 

Barbatul avea probleme in familie de ani de zile si a cazut in depresie. In locul unde s-a sinucis, sunt instalate camere de supraveghere care monitorizeaza intreaga zona 24 de ore din 24.

Drama personala a coincis cu o problema de siguranta feroviara. Potrivit legislatiei, aceste zone au un regim special. Oamenii nu au voie sa stationeze.

Politistii locali au urmarit inmarmuriti imaginile in care il vedeau pe barbat pregatit sa se sinucida.

Nu exista difuzoare din lipsa de fonduri, insa au fost gandite de cei de la Politia Locala Braila pentru a putea sta de vorba cu cei care se pregatesc sa-si ia viata.

CE SPUN MARTORII

Cei din dispecerat l-au vazut pe barbat cum se apropie de calea ferata. La randul lor, martorii povestesc ca omul s-a plimbat in zona cateva zeci de minute inainte sa recurga la acest gest sinistru. Luat prin surprindere, mecanicul nu a reusit sa opreasca in timp util garnitura.

Mai multe persoane au asistat socate. Printre ele si o tanara care s-a intors ingrozita si si-a pus mainile la ochi.

Barbatul de 60 de ani locuia in apropiere si in ultima vreme ar fi avut necazuri acasa. Anul trecut, dupa nunta baiatului sau, se certase cu sotia si de nervi si-a incediat locuinta. Acum femeia l-a anuntat ca vrea sa divorteze.

Locul mortii, cum il numesc oamenii este impanzit de cruci. Anul trecut 10 persoane si-au luat viata aici. In incercarea de a opri acest val de sinucideri autoritatile au montat mai multe camere de supraveghere. Au vrut sa instaleze si difuzoare insa, au aflat ulterior ca nu pot interveni peste un proiect deja realizat, cu bani europeni. In plus sunt putini angajati iar volumul de munca este destul de mare.

O alta varianta ar fi ca cei care se ocupa de monitorizare sa poata lua legatura cu mecanicii de locomotiva si sa ii avertizeze ca este cineva pe sine. In fel acesta ar putea sa reduca din timp viteza si chiar sa franeze.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO